Weblog 2 – Op zoek naar L.O.L.
Op Roze Maandag is iedereen op zoek naar lol. Sommigen vinden het in comazuipen, anderen door kotsend de booster uit te komen. Maar er zijn ook mensen die deze lol simpelweg vinden door een provocerend latexpakje aan te trekken. En het is heerlijk dat dat gewoon kan. Het publiek verwacht juist die hysterie en pauwenveren. Er komen niet voor niets een half miljoen mensen op Roze Maandag af. De in hun eer aangetaste macho’s en fragiele huilebalkjes kunnen gewoon lekker thuis blijven. Zodat de rest er een groot feest van kan maken.

Lol uitstralen is ook belangrijk. Want dat de tolerantie in Nederland wel weer een boost kan gebruiken, staat vast. Discriminatie en geweld tegen homo’s lijkt de normaalste zaak van de wereld in een land waar gays all over the world voorheen tegenop keken. Dat kan echt niet. Zoenende mannen horen nu eenmaal bij het Nederlandse straatbeeld. En op welke dag kun je dat beter laten zien dan tijdens zo’n groot homovriendelijk evenement?

Waar je de lol ook kunt vinden is aan de paleisring. Het is namelijk de afkorting voor de in gaykringen alom bekende lollipop. Ieder jaar is het een sport om je door de massamenigte heen te wroeten en een plekje te bemachtigen in het danscafé. Na tien succesvolle jaren hebben de eigenaren Bertie en Will het stokje overgedragen. Maar de lol lijkt nog lang niet op.

Dus of je nu ondersteboven wilt hangen in een kermisattractie, zelf een kermisattractie wilt zijn of de hele dag op zoek bent naar een slaapplaats in Tilburg, het is allemaal mogelijk op Roze Maandag. Ik heb overigens nog een logeerbed staan.

L.O.L. Let’s Own the Lovegame

Lees ook:
» Roze Maandag: Be Gay For a Day. (64) reacties