Met de Pink Ladies on Stage brengt het Internationaal Homo Lesbisch Informatiecentrum en Archief (IHLIA) op 30 juli een bonte verzameling van wat LesBisch Amsterdam aan cultuur te bieden heeft. Er is muziek van onder andere Patricia Werner Leanse, schrijfster Anja de Crom leest voor uit Halsoverkop en er worden foto’s geveild van Marian Bakker. Verder zijn er gedichten, lesbische films en geeft Wild Side een literaire introductie tot SM. De presentatie van het Nederlands-Engelstalige programma is in handen van Carolien Faay.

Naast cultuur is er ook een feestelijk programma. Op 30 juli organiseert dj Bo de Getto Girls Silent Disco in Getto. Een dag later is de Next Door Dance bij Club Rain. Op 1 augustus staat Escape in het teken van En Vogue.

LesBian Pride wordt op het terras van de bibliotheek aan de Oosterdokskade 143 afgesloten met LesBian Pride Chill Out. Hier eindigen verschillende activiteiten, waaronder de Roze Wandeling van de Potige Dames, de boottocht van Next Door Events en de rit van de motorvrouwen. Ook is er een Dragkingpresentatie. Smartlappenkoor Behoorlijk Bekoorlijk zorgt voor de muziek.

De Amsterdam Gay Pride begint op 26 juli en duurt tot en met 2 augustus. De botenparade wordt gehouden op zaterdag 1 augustus. Vorig jaar zagen een half miljoen toeschouwers een recordaantal van 80 boten voorbij komen. Gedurende de week worden er verschillende inhoudelijke, sportieve en feestelijke activiteiten georganiseerd. Kijk voor het volledige programma met speciale vrouwenagenda op www.weareproud.nl. Op de officiële website kan iedereen zijn eigen persoonlijk Amsterdam Gay Pride-programma samenstellen.