Superman. Iedereen die in Tilburg woont heeft het vast al wel gezien. De stad bekent eindelijk kleur! De posters voor Roze Maandag hangen in ieder cafétoilet door de hele stad. Maar dan heb je vast ook gezien dat zelfs onze standbeelden roze zijn geworden. Willem II op de Heuvel lijkt net het homobroertje van Superman te zijn geworden, met een enorme roze cape. En wie is er nu niet op zoek naar zijn eigen, roze Superman?

Oh come, all ye faithful. En hier houdt het nog niet op. Zelfs het geloof is gay for a day. Een standbeeld van Jezus is ook met een mooie cape omhangen. Een dag speciaal voor homo’s is natuurlijk dé gelegenheid om te discussiëren over geloof en homoseksualiteit. Ook daar is plaats voor op het grootste feest van Nederland. Voor ieder wat wils (en wat ik wil allemaal voor mij!).

Fresh and fruity. Nog iets wat ontzettend roze is… Fristi! Waarom is dit nooit hét homodrankje geworden? Wijn is zuur. Bier is bitter. Tequila en rosé vallen nooit goed. Fristi dus! Het is roze, zoet, fris en je komt een keer nuchter thuis aan. Misschien is dat laatste ook wel het probleem?

For every problem there’s a solution. Mixen dus! Je verwacht het niet, maar zelfs het onschuldige drankje Fristi kan een echte killer worden. Gooi er bijvoorbeeld eens wat Coebergh bij. En zie daar, de Nederlandse versie van een cosmopolitan. Het heeft niet alleen een donkerroze kleur (en dát moet je wel hebben op de roze dag), maar is ook nog eens verbazingwekkend lekker. Drink er genoeg van en je geeft zelfs roze over! Is dat niet hip?

Ain’t no party like an alcohol party. Naast zoenen onder werktijd maak ik me schuldig aan nog meer zonden (verrassing!). Iedereen die me kent, weet dat je me altijd gelukkig kan maken met een drankje of…vijftien. Ja, ook onder werktijd. Daardoor wordt het toch alleen maar een groter feestje?

Remember my name. Roze Maandag is hier geen uitzondering op. Ook al sta ik keihard te werken (lees: met mijn kont te schudden), een borrel gaat er altijd wel in. Malibu cola zoals ik al eerder aangaf. Of misschien wel de Nederlandse cosmo?

Priceless. Als je dat aanbiedt kun je natuurlijk altijd iets terug vragen. Actie-reactie, voor wat hoort wat. Fooi helpt ook. Misschien, als je knap genoeg bent, krijg je wel een zoen. Of als je echt ontzettend leuk bent, zelfs mijn telefoonnummer. En wie wil dat nou niet hebben?

Randy

Lees ook:
» Roze Maandag: Be Gay For a Day (Blog 2) (116) reacties
» Roze Maandag: Be Gay For a Day. (66) reacties