De Britse boyband werd in 2001 bekend met het nummet Too Close (waarmee de Amerikaanse groep Next al eerder een hit scoorde). Ze brachten ook een cover uit van Signed, Sealed, Delivered, I'm Yours uit, een nummer dat oorspronkelijk door Stevie Wonder werd opgenomen. Wonder was, samen met Angie Stone, ook op de cover te horen. In 2005 ging de groep uit elkaar en probeerden de heren solo-carrières van de grond te krijgen.

Nu vindt James het tijd om schoon schip te maken. In een interview met News of the World vertelde hij: 'Ik leefde een dubbelleven. Ik heb een periode doorgemaakt waarin in mezelf afvroeg wat ik in godsnaam was. Homo? Hetero? Bi? Nu ik de 30 gepasseerd ben weet ik wie ik ben, en ben ik er trots op. Ik wil me niet meer verstoppen" aldus de zanger.

Duncan James, die strict katholiek werd opgevoerd, werd acht jaar geleden voor het eerst verliefd op een man, maar durfde dat nu pas op te biechten aan zijn ouders, vrienden, bandleden en ex-vriendin Claire waarmee hij een dochtertje heeft. "Ik was altijd heel tevreden met het hebben van vriendinnetjes, en was nog nooit intiem geweest met een man. Maar toen ontmoette ik iemand. We raakten bevriend maar gingen uiteindelijk een stapje verder."

Inmiddels zijn er plannen voor een reünie-tournee van de band.