Haar debuutalbum Hands werd grotendeels geproduceerd door Greg Kurstin; één van de beste popproducers van dit moment. We kennen zijn werk al van de meest recente albums van Lily Allen, Kylie Minogue en The Bird & The Bee. Hands is pure, schaamteloze en hier en daar zelfs innovatieve pop. Het album opent met het toepasselijk getitelde nummer New In Town, waarin Little Boots (ze heet eigenlijk Victoria Hesketh) je klaarstoomt voor een avondje uit. Beluister ook vooral Mathematics, waarin ze tekstueel uitlegt dat ze niet veel verstand heeft van wiskunde, maar van de liefde des te meer.

Ook Symmetry, een duet met Philip –don’t you want me- Oakey (die Human League-zanger, inderdaad), is vrij manisch en doet sterk aan de jaren ’80 denken. Als klap op de vuurpijl blijkt Hesketh ook nog eens al haar nummers zelf geschreven te hebben. Zelfs de wat minder geslaagde nummers op het album (Click, Ghosts) zijn goed te doen in vergelijking met veel andere popnummers die heden ten dage op de radio voorbij komen. Victoria Hesketh gaat het met haar kleine laarsjes ongetwijfeld ver schoppen!

MartijnT

Winnen!
Zin om in je eigen laarsjes rond te dans op de muziek van Little Boots? Gay.nl mag vijf exemplaren van het Little Boots album Hands verloten! Mail naar win@gay.nl o.v.v. 'Boots' en vergeet niet je profielnaam en volledige adres mee te sturen! De winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen.

Let op: GOLD-members krijgen voorrang! Nog geen GOLD-member? Klik hier voor info!