Er moeten meer homo's op vakantie gaan naar Nederland omdat zij "een van de weinige groepen zijn die ondanks de economische crisis nog vaak op vakantie gaan. Zij hebben namelijk relatief veel te besteden, bijvoorbeeld omdat ze geen kinderen hebben."Gay Capital

Daarnaast sluit deze campagne haarfijn aan op de recent opgeworpen ambitie van de gemeente om Amsterdam voor 2011 weer op de kaart te zetten als de internationale homohoofdstad. In het actieprogramma Amsterdam Gay Capital 2009-2011 staat dat de gemeente hiervoor 1,2 miljoen euro opzij heeft gezet. Dit geld zal vooral worden gebruikt voor cameratoezicht, buurtevenementen en voorlichting aan jongeren en allochtonen over homo-emancipatie.

Er wordt nu al gefluisterd dat de campagne echter ook wel eens voor veel ophef zou kunnen gaan zorgen. Want is het slim om Amsterdam af te schilderen als een stad waar 'alleen maar' homo's leven. Is dat geen leugen? Of zouden Amerikaanse homotoeristen slim genoeg zijn om te beseffen dat we geen klompen dragen, niet voortdurend stoned zijn en niet allemaal homo zijn?