Onder het motto 'Uit de kast, uit de klas?' vraagt het COC de regering en het parlement om de regels (te vinden in artikel 5 en 7 van de Algemene Wet Gelijke Behandeling) af te schaffen. De wet geeft scholen op religieuze grondslag het recht om homoseksuele leerlingen en docenten van school te sturen omdat ze uiting geven aan hun seksuele voorkeur. Onlangs werd een homoseksuele leraar in het Gelderse Ernst op non-actief gesteld door de school waar hij werkzaam was.


Brief

Minister Plasterk heeft vooralsnog geen grote stappen ondernomen om iets aan de wet te doen. Hij stelt dat de wet niet geschrapt hoeft te worden. "Het gaat niet om de wet maar om de uitvoering van het beleid in de praktijk." Hierop stuurde hij onlangs een brief naar alle scholen waarin hij hen verzocht om zich aan te passen.

Petitie

COC Nederland is nu een petitie gestart om alsnog te zorgen dat Plasterk meer doet dan slechts een brief met een verzoek erin schrijven. De petitie moet op 30 september 2009 overhandigd worden aan ministers en Kamerleden. Dan vindt in de Tweede Kamer een overleg plaats over het onderwerp.


Wil je de actie steunen? Teken hier de petitie.
Lees ook:
» Homoleraar solliciteer elders! (118) reacties
» Homoleraar weigeren? (99) reacties
» Homoleraar weggepest (80) reacties
» CDJA: Homoleraar weigeren mag (117) reacties
» Homoleraar moet blijven (56) reacties
Lees ook:
» Plasterk waarschuwt scholen (19) reacties