"Ik ben verliefd en heb een soulmate. Maar toen iemand me vroeg wanneer we gaan trouwen zei ik: 'misschien gaan we trouwen wanneer het voor iedereen legaal is om te trouwen.' Daar ben ik het eigenlijk nog steeds wel mee eens. Zelfs nadat ik daar veel gezeik over heb gekregen. Ik heb veel hatemail van religieuze groepen ontvangen die vinden dat homohuwelijken gezinnen kapot maken en kinderen blootstellen aan de verkeerde dingen. Nou, ik heb gezien dat mijn homovrienden goede ouders zijn en dat hun kinderen in een fijne omgeving zijn opgegroeid."

Prop 8

Ook Proposition 8 kwam ter sprake in het interview. De acteur liet weten hoe belachelijk hij de wetgeving vindt. "Het is belachelijk dat Prop 8 homo's hun trouwrechten heeft ontnomen. Ik snap niet waar al die haat vandaan komt. Als je je in een hoek gedrukt voelt, moet je blijkbaar iemand anders in een hoek duwen om je beter te voelen? Het is de enige manier waarop ik het kan uitleggen aan mezelf. Ze zeggen dat homoseksualiteit een keuze is, een levensstijl, iets wat je kan genezen. En dat is niet waar. Maar als je geen vrienden hebt die homo zijn ga je de dominee's misschien wel geloven. Denk gewoon aan de liefde. Hoe zou jij je voelen wanneer iemand je vertelde dat je niet bij diegene waar je van houdt kan zijn?"

Kinderen
Pitt heeft samen met Angelina zes kinderen waar ze voor moeten zorgen. Mocht er eentje homoseksueel blijken te zijn? Brad Pitt heeft er geen moeite mee. "Totaal niet. Luister, ik wil dat mijn kinderen de levens krijgen die ze willen hebben. Ik wil dat ze tevreden zijn. Ik hoop dat ik ze kan leren te zijn wie ze echt zijn."

Lees ook:
» Mooiste man van de wereld? (135) reacties
» Homoshowbizzland 20 | Carmen (32) reacties
» Proposition 8 aan winnende hand (29) reacties
» Brad Pitt wil homohuwelijk (39) reacties
» Brad Pitt wil homo spelen (93) reacties