Het homobeleid van Marcouch stigmatiseert Amsterdamse Marokkanen en de islamitische gemeenschap, zegt Kattouss. Met de homonota wil Marcouch homoseksualiteit bespreekbaar maken in de islamitische gemeenschap.

Homorechten prima
Kattouss: "Er wordt nu gezegd dat wij als tegenstemmers tegen gelijke rechten voor homo's zijn, maar dat is niet waar. Ik vind homorechten prima. Wij zijn tegen de nota omdat de heer Marcouch moslims en Marokkanen gebruikt als argument om de noodzaak te onderstrepen van zijn homobeleid. Het klopt gewoon niet dat Marokkanen en moslims intolerant zijn jegens homo's. Je moet de islamitische gemeenschap niet beschuldigen van iets dat er niet is."

Geen moeite
In een interview met Het Parool zegt Kattouss onder andere dat de veel moslims in zijn omgeving helemaal geen moeite hebben met homo's. Het feit dat Marcouch beleid voert door te stellen dat Marokkanen tegen homo's zijn staat hem niet aan. "Dat is gewoon niet waar."

Verderop in het interview wordt Kattouss gevraagd of een moslim een homo kan zijn en of Kattouss moeite heeft met de term 'moslimhomo'. "Ik heb nergens moeite mee, alleen met het feit dat groepen gestigmatiseerd worden." Ook kan hij niet vertellen of er homoseksualiteit in de islamitische gemeenschap voorkomt. "Dat weet ik niet, dat moet u aan de heer Marcouch vragen. Ik zou het zelf niet weten."