Omschrijf jezelf met unieke kenmerken en vermijd het woordje ‘spontaan’. Dat is niks. Vulkanen spuiten spontaan en soms heb je zomaar spontaan een enorme bobbel in je broek, maar als karaktereigenschap is het niet specifiek genoeg. Net als ‘gezellig’, ja logisch mensen. Je zet niet op je profiel neer, ik ben een vrij asociaal ongezellige jongen. Gezellig is iedereen weleens, op zijn eigen manier, het is een rekbaar begrip. Wat ik als gezellig ervaar vindt een ander weer gelul in de ruimte en vice versa.

Omschrijf liever wat je unieke eigenschappen zijn. Zo mag ik zelf graag obsessief open kastdeurtjes dichtdoen en zet ik nooit mijn wekker op afgeronde tijdstippen maar liefst op drie over twaalf of zeven over acht. Dit soort specifieke informatie zegt iets over jou. Dat je van feestjes houdt en naar de bioscoop gaat niet, zo kennen we d’r namelijk nog wel een paar.

En dan mijn belangrijkste tip: je muzieksmaak zegt wat over jou, een songtekst niet.

Dus plemp een blije boodschap over je favoriete bands neer en skip de meeslepende openingszinnen uit My Heart Will Go On want die zijn ooit echt niet geschreven vanuit de gedachte om mensenlevens diepgang te verlenen. Daarbij zijn veel songteksten pertinent onjuist of onwaar. Zoals het genoemde voorbeeld, want het hart van Celine Dion zal echt wel een keer stoppen. We wachten alleen nog even met smart op het exacte moment.

Mijn trick is simpel: eindig met een leuke uitspraak of een tegelwijsheid. Dat mag ook een gedichtje zijn, maar wees reëel en als je niet kan dichten, dicht dan niet. Kies iets wat bij jou past en kies iets wat helemaal niet per definitie heel logisch is. Als heel mysterieus onder een profiel staat: ”Zoals de kat van huis is, danst 'ie nergens”, zullen mensen wellicht geïntrigeerd zijn en er naar vragen. Dat scheelt dan weer een paar “Hey, hoi, alles goed?” opmerkingen.

Tot slot: Vermijd wildgroei in tekst en overbodige vermeldingen van mensen.

Hele verhalen over hoe jij bent leest niemand en je kan je afvragen of je dat zelf eigenlijk wel als beste weet. Enorme verhalen over andere mensen die je beste vriend zijn en waar je laatste mee naar het Dolfinarium bent geweest zijn alleen maar extra linkjes op jouw profiel naar een ander profiel en je hebt geen profiel genomen om andere mensen onder de aandacht te brengen.

Klaar? Copy paste dan je gehele profiel in Word, gooi die spellingchecker er overheen -want dan word je tenminste pas echt door iedereen serieus genomen- en klaar is uw profiel. Ga niet met het lettertype klooien want dat heeft de designer van de website al wekenlang gedaan en hij is niet voor niks HIER op uitgekomen. Roze letters in Comic Sans hebben veel gedaan voor de raambeplakking van kinderdagverblijven in de jaren tachtig, maar ze kunnen echt niet meer.

Tot volgende week waarin we het gaan hebben over de noodzaak van meerdere foto’s uit meerdere hoeken voor een zo natuurgetrouw zelfbeeld.
Lees ook:
» Robbert Jan | Mick-16 (28) reacties
» Robbert Jan | Feestfucken (60) reacties
» Robbert Jan | Het ligt niet aan jou (34) reacties
» Robbert Jan | Een officiële weigering (23) reacties
» Robbert Jan | PORNO! (38) reacties