Gran Canaria staat op 5 in het lijstje van vijf beste gay vakantiebestemmingen. De gayscene concentreert zich voornamelijk in het zuiden van het eiland met het Yumbo Center in Playa del Ingles als absoluut middelpunt van het uitgaansleven. Hier zitten ongeveer 40 gaybars. Overdag lijkt Yumbo Center een doodgewoon winkelcentrum maar 's nachts zou het praktisch de grootste homo-ontmoetingsplaats van Europa zijn.

Cultuur
De volgende plek staat bekend om de homo's, kunstenaars en rijke mensen die er op af komen: Mykonos. Het is een erg klein eilandje en het uitgaansleven bevindt zich vooral in Mykonos Stad.

Ook Barcelona staat al jaren bekend om het grote aantal homo's en lesbiennes dat hier elk jaar naar toe trekt. De stad is erg homovriendelijk en biedt een breed scala aan culturele evenementen en activiteiten aan. In het stadsdeel Eixample vind je de meeste clubs, bars en winkels gericht op homo's en lesbiennes.

Onvriendelijk?
Een vreemde eend in de bijt op nummer twee in deze lijst: de Malediven. De bevolking van de Malediven is namelijk helemaal niet zo homovriendelijk maar desondanks is dit nog steeds een hele populaire bestemming voor homotoeristen. Hier wordt namelijk gewoon erkend dat men aardig wat kan verdienen aan toeristen (ongeacht geaardheid).

Op nummer 1 staat Ibiza. Zin om Patty Brard of Gordon tegen het lijf te lopen in een linnen broek? Volgens de reissite kan het nog steeds. Geen enkel Europees eiland zou zo goed ingespeeld zijn op het homopubliek als Ibiza. De lokale bewoners zijn tolerant en open-minded. De grootste gayscene vind je in de oude stad van Eivissa.