Het programma, opgenomen in Londen, heeft destijds geen woord gewijd aan de doodgeschoten studente Neda Agha Soltan. Toen zij net was doodgeschoten verscheen Ramadan wel degelijk in het programma, maar praatte hij over 'sociaal activisme van moslimstudenten'. Press TV heeft de aandacht voor Neda's dood later afgedaan als westerse massahysterie. Ook toen massa's studenten in Teheran de straat op gingen om te protesteren tegen Ahmadinejad, had Ramadan het over iets heel anders. Dit heeft veel Iraniërs tegen de borst gestoten. Want wat heeft een integratieadviseur en bruggenbouwer bij een zender te zoeken die wordt gefinancierd door het Iraanse regime?

Press TV
Dat is een vraag die de gemeente Rotterdam nu beantwoord wil hebben. Eerder kwamen er al uitspraken over homo's van Ramadan naar buiten die voor veel opschudding zorgden.

Ramadan zelf heeft een schriftelijke reactie gestuurd naar de Volkskrant waarin hij liet weten dat hij 'nooit' met de Iraanse regering te maken heeft gehad bij Press TV. En hij benadrukt dat het 'onderdrukken en vermoorden van burgers' veroordeeld moet worden.

Het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders verwacht volgende week meer informatie te hebben over het verdere verloop van deze zaak.

Lees ook:
» Tariq Ramadan aan het woord (17) reacties
» Ramadan vals beschuldigd? (23) reacties
» Tariq Ramadan onschuldig? (44) reacties
» Hoogleraar Ramadan ontmaskerd (146) reacties