"In tegenstelling tot veel andere steden wordt in Gorinchem geen beleid gevoerd om discriminatie en uitsluiting van homo's, lesbo's en bi's te voorkomen. Over de positie van homo's, lesbo's en bi's in Gorinchem of omliggende gemeenten zijn zelfs geen cijfers bekend", zegt Felten.

Onderzoek
Zij denkt dat een groot onderzoek de eerste stap in de goede richting kan zijn. "We weten bijvoorbeeld uit een Utrechts onderzoek dat van de Utrechtse brugklassers 42 procent zegt geen homo's, lesbo's of bi's in de vriendenkring te accepteren. In Rotterdam werd eerder een vergelijkbaar percentage van 44 procent bekend. Daarnaast is gebleken dat veel geweldszaken tegen homo's, lesbo's of bi's niet gemeld worden bij de politie -naar schatting nog geen tien procent- of de zaken worden niet als dusdanig geregistreerd. Toch heeft de politie in één jaar 384 gevallen geregistreerd van geweld (van uitschelden tot zware mishandeling) tegen homo's, lesbo's en bi's. Dat betekent dat gemiddeld in Nederland minstens iedere dag een homo, lesbo's of bi het slachtoffer wordt van geweld. De hoogste tijd dus om dit thema op de politieke agenda te zetten in de regio Gorinchem."

Felten roept iedereen in en rondom Gorinchem vooral op om mee te doen. Voor meer informatie en aanmelding: gorinchemroze@gmail.com