Eerste puntje van aandacht: seks. Seks is leuk, seks kan met liefde, seks kan zonder liefde, seks kan in je eentje, met z’n tweeën of met z’n tienen. Seks kan voor één nachtje, een week, een maand of een heel leven. Laat u niet door een ander vertellen wat je leuk moet vinden, en geloof er vooral ook niet in als mensen u vertellen dat homo’s maar aan één ding denken. Feit is dat hetero’s er ook aan denken. Feit is dat de álle mannen er gewoon aan denken, ontkennen is zinloos.

Ga er dus niet nutteloos krampachtig over zitten doen.


Zaak nummer twee waar u goed op moet letten in uw homoseksuele leven is de politiek. Men schijnt het beste met ons voor te hebben, maar kijk uit, er loert gevaar. In Nederland is het de normaalste zaak voor politici om letterlijk en figuurlijk in ons bootje te springen, deze te kapen en vervolgens hun politieke standpunten te koppelen aan het feit dat wij op ons eigen geslacht vallen. Loop niet in deze val, mensen met geblondeerd haar uit het zuiden van het land geven niks om ons en zijn slechts bezig met hun eigen xenofobe agenda. Laat u in uw politieke keus vooral niet leiden door uw seksualiteit, praktisch alle partijen zijn toch wel voor ons, kijk liever naar dingen die er wel toe doen.

Als laatste: Geniet u al met enige zelfspot van feestjes als de gay pride, roze zaterdagen, maandagen en koninginnedag? Vindt u De Toppers leuk, niet omdat ze zoveel muzikale kwaliteit bezitten maar gewoon omdat het fenomeen grappig kan zijn? Vindt u het leuk om eens in de zoveel tijd homo uit te gaan, al dansend of slechts hangend aan de bar met een drankje? Ja?

Fijn om te horen, maar hoed u voor de groeiende groep homo’s zonder zelfspot.

Er schijnen exemplaren rond te lopen die zichzelf uiterst serieus nemen, van mening zijn dat gay pride moet worden afgeschaft en het liefst zo hetero mogelijk door het leven gaan. Maar laat u niet meeslepen, het leven is leuker als u af en toe kan lachen en uzelf toestaat lol te hebben. Mooi roze is namelijk niet lelijk.

Neemt u deze zaken alstublieft goed in acht en neem het leven met een korrel zout, dan kan er verder niet veel mis meer gaan. Wij wensen u verder een prettig homoseksueel leven toe. Heeft u nog vragen, dan moet u daar zelf maar achter komen, kwestie van vallen en opstaan.

Lees ook:
» Mickey | Beatie (45) reacties
» Mickey | Nationaal Historisch Museum (12) reacties
» Mickey | Homofobie (21) reacties
» Mickey | Een en ander (45) reacties
» Mickey | Reddeloos verloren (71) reacties