Dirkje van Bennekom beweert dat homo's al jaren lang als 'gewone' medemensen worden behandeld. Maar, zegt de blogger: "Het normaal vinden van abnormale dingen, weiger ik. En met mij vele anderen. En als hoeren uitgedost op een boot: dat zou ik van mijn heterodochter net zo vreselijk vinden als van mijn homozoon."

Overemancipatie
Ze roept alle 'boze homo's van Nederland' dan ook op om te stoppen met de overemancipatie, want 'je bereikt het tegenovergestelde. Veel mensen gaan jullie dan namelijk opnieuw reuze-irritant c.q. fout vinden.'

Verder geeft Van Bennekom Ratelband gelijk betreft zijn uitspraken. "onzelieveheer heeft het anders bedoeld. Alles in de natuur is namelijk gericht op voortplanting en instandhouding van de soort. Maar er zijn genoeg zogenaamde hetero’s die ‘hem’ volgaarne in dezelfde lichaamsopening steken als jullie."

Buitenlandse homo's
Tenslotte is Van Bennekom alles behalve gecharmeerd van homo-activisten die zich hard maken voor de Nederlandse homo's en lesbo's: "Voor al die mensen die tijd en energie hebben om zich in te zetten voor het roze doel: ga in vredesnaam wat betekenen voor jullie broeders en zusters op andere plekken van de wereld. Als ik landen als Irak en Saoedie Arabië noem: heb ik dan mijn punt gemaakt?"

Heeft Van Bennekom een punt? Moeten homo's zich maar weer 'gewoon' gaan gedragen? Hebben evenementen als de Gay Pride en Gay Games geen functie meer in Nederland? En is homo-emancipatie nog nodig in Nederland?

Lees het stuk hier.