'We zijn trots op Björn's benoeming, die het belang en succes van ons internationale werk onderstreept,' zegt COC-voorzitter Wouter Neerings over Van Roozendaals benoeming.

Bij COC Nederland werkt Van Roozendaal aan internationale beleidsbeïnvloeding bij organisaties als de Europese Unie en de Verenigde Naties. Hij was mede verantwoordelijk voor het verwerven van een consultatieve status voor het COC bij de Verenigde Naties. Tussen 2003 en 2007 was hij ondermeer voorzitter van IGLYO (International Gay, Lesbian, Bisexual, Transgender and Queer Youth and Student Organization) en organiseerde in Amsterdam de conferentie This Is Who We Are (2009). In 2007 werd Van Roozendaal gekozen tot Europese Jongere van het Jaar. Ook is hij columnist voor Gay.nl.

Als prioriteiten voor zijn bestuurslidmaatschap stelt Van Roozendaal het aangaan van allianties met andere organisaties, de ontwikkeling van leiderschapspotentie in de gemeenschap en het versterken van de culturele en religieuze diversiteit van de ILGA-Europe-organisatie.

Björn van Roozendaal zal zijn bestuurslidmaatschap van ILGA-Europe vervullen naast zijn werkzaamheden als internationaal beleidsmedewerker voor COC Nederland.

Lees ook Björn's columns op Gay.nl:
» Björn | Het recht om (geen) homo te willen zijn (25) reacties
» Björn | Homodiscriminatie uit de klas! (78) reacties
» Björn | The west versus the rest (19) reacties
» Björn | This is who we are (3) reacties
» Björn | Homo's voor de klas (93) reacties
» Björn | Europese verkiezingen! (38) reacties