Veel Schotse gelovigen kwamen protesteren tijdens de premiere in Glasgow. Ze brachten spandoeken met zich mee met een rits aan interessante leuzen: "Jesus, King of Kings, Not Queen of Heaven" en bijvoorbeeld: "God: My Son Is Not A Pervert."

Glasgay!
Het toneelstuk, dat onderdeel is van een homofestival in Glasgow genaamd Glasgay!, is geschreven door de transseksuele scenarioschrijver Jo Clifford. De producent, Steven Thomson, zegt over de ophef: "Jesus Queen of Heaven is literaire fictie die de persoonlijke zoektocht naar geloof van een transseksueel documenteert."

Niet onder de indruk
Een woordvoerder voor The Christian Institute is niet onder de indruk: "Als de belastingbetalers van deze stad was gevraagd om hun mening, weet ik zeker dat ze dit niet als een goede bestemming voor hun geld hadden gezien."

Vredevol protest
Predikant Jack Bell was onder de demonstranten: "We hebben de toeschouwers of de acteurs niet bedreigd, het was een vredevolle protestactie. Je kan God niet onteren onder het excuus van vrije meningsuiting. Door politieke correctheid wordt het ware bijbelse christendom gemarginaliseerd. Mocht dit toneelstuk hetzelfde doen met de profeet Mohammed, zou er ook een hevige reactie komen van de islamgemeenschap".

Lees hier een review van het stuk
.