De bestuursleden moeten de concept-verklaring, die dinsdagmiddag op papier is gezet, nog goedkeuren. Onbekend is nog wat er zal gebeuren met Achmed Baâdoud, de wethouder Financiën in stadsdeel Osdorp die aanvankelijk de voorkeur had van het bestuur. Volgens een eerder gesloten compromis krijgt Baâdoud een hoge plek op de kandidatenlijst

---
Eerder:


Ahmed Marcouch wordt geen lijsttrekker in het nieuwe Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West. Binnen de PvdA is er veel ophef over de kandidaten voor deze functie ontstaan.Een speciaal gevormde sollicitatiecommissie had Marcouch, op het moment stadsdeelvoorzitter van Slotervaart, voorgedragen. Het lokale partijbestuur negeert dit echter en gaat op zoek naar een andere kandidaat.

Oneens
Dat heeft de woordvoerder van Marcouch bevestigd. Het bestuur van de afdeling Amsterdam Nieuw-West heeft haar oog laten vallen op Achmed Baâdoud uit het stadsdeel Osdorp. Een deel van de PvdA betrokkenen is het daar echter niet mee eens en eist Marcouch als lijsttrekker. Ook de landelijke PvdA probeerde maandagavond, tevergeefs, nog te bemiddelen.

De woordvoerder van Marcouch geeft echter aan dat de strijd nog niet over is. "Het is slechts de stand van de zaken op dit moment."

Omstreden
Marcouch werd landelijk bekend door zijn aanpak van de problemen in Slotervaart. In sommige islamitische kringen is hij omstreden, o.a. wegens zijn tolerantie jegens homo's.

Vanaf de volgende verkiezingen zullen stadsdelen Osdorp, Slotervaart en Geuzenveld-Slotermeer één groot nieuw stadsdeel vormen. In Amsterdam wordt het aantal stadsdelen van veertien naar zeven teruggebracht.