Ford liet weten dat zijn tijd bij YSL een ontzettend negatieve ervaring voor hem was, ondanks dat het bedrijf zeer succesvol was. "Yves en zijn partner, Pierre Bergé waren zo moeilijk en gemeen dat ze mijn leven tot een hel maakten. Ik heb er nooit over gepraat, maar het was verschrikkelijk. Yves Saint Laurent bestaat niet voor mij."

Onaardig
Hij gaat verder over de mode-ontwerper: "Ik heb brieven van Yves die zo naar zijn dat je haast niet kan geloven dat zoiets mogelijk is. Ik denk niet dat hij onder invloed van drugs was toen hij deze schreef". Ford denkt dat dit te wijten is aan jaloezie. Ford werd in 1994 creatief directeur bij Gucci. Later nam Gucci het modehuis Yves Saint Laurent over en Ford werd automatisch ook creatief directeur bij YSL.

Frisse wind

Tijdens zijn tijd bij Yves Saint Laurent won Ford meerdere awards van het Council of Fashion Designers of America. Hij bracht het ingedutte modehuis weer tot leven, net als Gucci zelf.

A Single Man
Yves Saint Laurent is in juni 2008 overleden. Tom Ford heeft inmiddels zijn eigen merk opgestart en richt zich nu volledig op het regisseren. Zijn debuutfilm "A Single Man" gaat over een homoseksuele man die na de dood van zijn geliefde de dagelijkse routine weer op probeert te pakken. Naast Colin Firth spelen o.a. Julianne Moore, Matthew Goode en Nicholas Hoult in de film. Bekijk de trailer hieronder.Lees ook:
» Mode | Haute Couture (32) reacties
» Yves Saint Laurent overleden (32) reacties
Lees ook:
» A Single Man: de nieuwe Milk? (20) reacties