Precious is een drama gebaseerd op het boek Push van de schrijfster Sapphire. De film draait om een 16-jarig meisje (Precious) met overgewicht. Ze heeft te maken met mishandeling en pesterijen. De film is een product van Harpo Productions, het bedrijf van Oprah Winfrey. Naast Gabourey Sidibe (Precious) en Mo'Nique (de moeder van Precious die haar mishandelt) spelen ook Mariah Carey en Lenny Kravitz rollen in de film.

Universeel

Lee Daniels over zijn film: "Het is geen specifiek 'zwart' verhaal. Ik vertelde het verhaal in eerste instantie wel aan een zwart publiek, ik ben tenslotte zelf zwart en homo, dus die gevoeligheid zit er sowieso in. Maar eigenlijk is het een heel universeel verhaal, dat verder reikt dan geslacht of cultuur. Zo ontmoette ik tijdens de screening op het Sundance Filmfestival een mevrouw van een jaar of 70 die in huilen uitbarstte na het zien van de film. Het was voor mij het allermooiste moment in dit hele proces. Ik besefte toen dat het niet boeit of je nou homo, zwart of uit Philadelphia (waar hij zelf vandaan komt)komt. Deze vrouw, die mijn taal bijna niet sprak, snapte Precious."

Tot nu toe heeft Precious al de People's Choice Award gewonnen die tijdens het Toronto International Film Festival 2009 werd uitgereikt. Kijk hieronder naar de trailer van Precious.