Er is een verdachte aangehouden die binnenkort voor de rechter zal verschijnen. Verder is volgens de politiewoordvoerder de FBI ook met deze zaak bezig. Verschillende bronnen beweren dat de verdachte het slachtoffer geld heeft geboden in ruil voor seks en dat er hierover een ruzie is ontstaan. Na de moord op Mercado is zijn lichaam in een berm gevonden.

Hatecrime
Jorge (foto) was een bekende in de homogemeenschap van Caguas, waar hij woonde. Tot nu toe is geen enkele moord de dossiers ingegaan als homogeweld. En dit terwijl Puerto Rico de wetten en mandaten van de VS behoort te volgen. Dit gebeurt echter met veel vertraging of helemaal niet. Volgens homo-activist Pedro Serrano is het tijd dat dit gaat gebeuren. Hij roept de politie op deze zaak als 'hatecrime' te bestempelen, zodra blijkt dat dit het geval is.

Volgens de politie, en specifiek een agent, moeten homo's en 'mensen die deze levensstijl aanhouden' weten dat dit soort dingen kunnen gebeuren. De homogemeenschap heeft ontzet gereageerd op de uitspraak van de agent en eisen zijn ontslag.