De film Twilight, een verfilming van het gelijknamige boek van Stephenie Meyer dat al een tijdje verplicht leesvoer is voor emo tienermeisjes over de hele wereld, maakte vorig jaar in één klap wereldsterren van hoofdrolspelers Robert Pattinson en Kristen Stewart. Pattinson kreeg al snel de nickname R-Patz en was onmiddellijk een sekssymbool dat het hart van menig meisje en jongen sneller deed kloppen.

Proteïneshakes
De toen 16-jarige Taylor Lautner was ook al een paar minuten in beeld in Twilight. Hij speelde Jacob Black, een jeugdvriend van hoofdpersonage Bella, die in een reservaat voor Indianen (of de politiek correcte Amerikaanse term 'native Americans') woont. De rol van Jacob Black is in New Moon veel groter en producenten maakten zich zorgen of Lautner wel volwassen en gespierd genoeg over zou komen om ook in de tweede film de rol van Jacob op zich te kunnen nemen. Lautner begon fanatiek te sporten en proteïneshakes achterover te slaan, en verzekerde zichzelf zo alsnog van een rol in New Moon.

New Moon gaat verder waar Twilight eindigde. Bella (Stewart) en Edward (Pattinson) zijn een verliefd tienerstelletje, met één grote afwijking: hij is vampier en zij niet. In Twilight konden we zien hoeveel moeite het kostte om die twee bij elkaar te laten komen. Waar romantische verhalen vaak eindigen met 'en ze leefden nog lang en gelukkig', geeft New Moon juist de gelegenheid om te zien wat er gebeurt als de twee geliefden elkaar daadwerkelijk krijgen.

Geen rozegeur en maneschijn
En een relatie met een bloeddorstige vampier blijkt in de praktijk niet alleen maar rozengeur en maneschijn (ha!) te zijn. Op haar verjaardag realiseert Bella zich dat ze ieder jaar ouder zal worden en uiteindelijk af zal takelen, terwijl Edward er altijd uit zal zien of een jongen van 17. Op Bella's verjaardagsfeestje bij de familie van Edward thuis snijdt ze zich bovendien aan wat inpakpapier, wat ervoor zorgt dat één van Edward's familieleden zichzelf niet langer in bedwang kan houden en op Bella af stormt om haar bloed te drinken. Het loopt maar nét goed af, maar door het voorval realiseert Edward zich dat het niet verstandig zou zijn om verder te gaan met Bella. Hij dumpt haar en de vampierfamilie verhuist.

Bella valt in een zwart gat waarbij ze hysterische nachtmerries heeft en maandenlang de deur niet uit gaat. De enige persoon die voor wat afleiding kan zorgen is de inmiddels behoorlijk goed opgedroogde Jacob Black, die duidelijk verliefd op haar is. Er is één probleempje: Bella kan Edward niet uit haar hoofd zetten en wil er alles aan doen om Edward terug te zien. Dit lukt enigszins wanneer ze gevaarlijke dingen doet; dan verschijnt Edward als een soort visioen, om haar te waarschuwen voor gevaar. Hoe ver zal Bella gaan om die visioenen van Edward te blijven krijgen, hoe zal de vriendschap tussen Jacob en Bella zich ontwikkelen en wat voor duister geheim draagt Jacob eigenlijk met zich mee?

Belachelijk lekker gespierd
We geven alvast een tip: het is iets met slechte CGI-wolven! Iedereen die het boek gelezen heeft weet de antwoorden op deze vragen natuurlijk allang, en we kunnen melden dat het boek redelijk integraal verfilmd is. Wat wel opvalt is dat filmmaatschappij Summit duidelijk inziet dat de aanwezigheid van Robert Pattinson in de filmversie van New Moon wel iets uitgebreider moet zijn dan in het boek. Gelukkig krijgt Taylor Lautner ruim de gelegenheid om zich te presenteren. We zijn ervan overtuigd dat New Moon voor Lautner zal doen wat Twilight voor Pattison deed: hij hangt binnen no-time met z'n leuke kop en belachelijk lekker gespierde lichaam boven het bed van menig tienermeisje en -jongen.De producenten hebben van New Moon een aardige film gemaakt die veel mooie bosrijke landschappen laat zien, die sfeervol gefilmd is en waar zowaar best aardige muziek in zit. Het verhaal is niet al te sterk en de dramatische dialogen evenmin. Maar je hoort ons met zo'n overdaad aan lekkere mannen niet klagen. Goed voorbeeld: Bella lazert van een brommer af, met haar hoofd tegen een rots, en begint te bloeden. Reddende engel Jacob komt meteen aangesneld en zegt nog nét niet "Let maar niet op mijn goddelijke lichaam" wanneer hij zijn shirt uittrekt om Bella's bloed mee te deppen.

Seksloos
Jacob heeft in het meerendeel van zijn scènes zijn shirt uit, en daardoor valt bijna niet op hoe simpel de dialogen eigenlijk zijn. Ook Edward heet zijn eigen shirtloze momentjes, waarop hij misschien niet zo gespierd is als Jacob, maar Edward z'n huid glinstert dan wel weer. Ook prima. Ondanks het jeugdige publiek is het jammer dat de film verder vrij seksloos blijft, maar goed, de oorspronkelijke bedenkster van het Twilight-universum is Mormoon en dat zijn nu eenmaal vrij brave types (behalve als ze een stokje voor de invoering van het homohuwelijk kunnen steken, dan gaan ze allemaal de straat op met spandoeken met boze leuzen erop).

Het zal ongetwijfeld niet lang meer duren voordat illegale kopiëen van New Moon op internet opduiken, maar geloof ons: je wil al die geile jongens absoluut op een groot scherm zien.

MartijnT

Win!
Om alvast in de stemming te kopen (of om héél snel een soort Twilight ophaal-cursus te volgen) mag Gay.nl in samenwerking met Independent Films een aantal Twilight dvd's verloten. Het betreft de deluxe editie, met gewiste scènes, documentaires en natuurlijk commentaar van R-Patz himself. Geef antwoord op de volgende vraag:

Welk kindsterretje is inmiddels 'all grown up' en speelt sadistische maar serene vampier Jane in New Moon?

Mail het antwoord naar win@gay.nl o.v.v. 'New Moon' en vergeet vooral niet je profielnaam en volledige adres mee te sturen!

Let op: Goldmembers krijgen voorrang! Nog geen Goldmember?
Klik hier voor info!

Je kunt niet meer meedoen! De winnaars hebben bericht ontvangen.Lees ook:
» Mooiste man van de wereld? (136) reacties
» Haal Edward Cullen in huis (46) reacties