Eerder bleek uit een anonieme brief echter dat Overzier zich op een homo-ontmoetingsplaats bevond, net voor zijn dood. In 2002 kwamen er al 2 anonieme brieven binnen bij de politie. Ene 'Ruth' beweerde dat ze betrokken was geweest bij het vervoeren van het lichaam van een homo-ontmoetingsplek naar het Flevolandse bos.

Brief

Nu is er een derde brief ontvangen, die met 'Ruth' is ondertekend en waarin wordt gezegd dat Henk H. er niets mee te maken kan hebben gehad. De derde brief viel bij misdaadauteur Jacob Vis (foto) op de mat. Hij schreef eerder in zijn boek 'Het jaar van de bok' dat Henk H. geen motief had om de moord te plegen, aangezien hij en zijn vrouw al uit elkaar waren en hij ook het postuur niet had om het lijk te verplaatsen.

Homo
Volgens Vis namelijk, stierf Overzier (die biseksueel zou zijn geweest) aan een hartaanval op een nabijgelegen homo-ontmoetingsplaats. De daar aanwezige mannen besloten uit angst voor het uitkomen van hun seksuele voorkeur, niet de ambulance te bellen, maar Overzier te begraven in het bos. "Dat bos is ook een homo-ontmoetingsplaats," vertelt Vis. "Misschien een symbolische aanwijzing van de mensen die hem begraven hebben. Een verwijzing naar hoe het gegaan is."

Heropening
De bekende strafpleiter Geert-Jan Knoops stuurt aan op heropening van de zaak. De Commissie Evaluatie Afgesloten Strafzaken (CEAS) beraadt zich nu, en laat een commissie, waarin oud hoofdcommissaris Jan Wilzing (regiopolitie IJsselland) het dossier nog eens bekijken. Jacob Vis droeg de brief direct na ontvangst aan de politie over. "Ik hoop dat die mevrouw zich zelf durft te melden - uit haar brief spreekt gewetensnood", zegt hij. Maar ook hij weet: "Het vervoeren van een stoffelijk overschot en het weghouden van bewijs voor de politie is strafbaar."

Lees hier het uitgebreide artikel over Vis' onthullingen dat begin dit jaar in Trouw verscheen.