De jonge Colfer gaf een interview over de show en vertelde wat het voor hem betekende. Eén van de vragen die hij kreeg was of hij 'uit de kast' was tijdens zijn middelbare schooltijd.

Openhartig
Chris vertelde grappend: "Oh nee zeg. Mensen worden om dat soort dingen vermoord in mijn dorp!" Dat de jonge acteur openhartig was over zijn homoseksualiteit werd niet op prijs gesteld door Fox Studios.

Gay-acteur
Een bron binnen het bedrijf vertelt: "Fox was hier allesbehalve blij mee. Ze willen hun jonge sterren zo veel mogelijk beschermen. En ondanks dat het bedrijf pro-gay is, willen ze Chris geen 'homo-acteur'-label opplakken, zo vroeg in zijn carrière."

Colfer zei in het interview dat het juist belangrijk is dat er homo's op tv zijn. "Volgens mij is het extreem belangrijk dat jonge homo's kunnen zien dat het okee is en dat ze vertegenwoordigd worden in dit soort tv-series."

Glee is een serie die draait om populaire muziek en het leven van een groepje jongeren die een koor beginnen op hun school. Allemaal hebben ze hun eigen gebreken en krijgen ze te maken met de vooroordelen van hun medestudenten en enkele leerkrachten.

Het volledige interview met Chris Colfer, die Kurt Hummel speelt, lees je hier.

Kijk hieronder naar een korte kennismaking met Glee:En kijk hier naar de Glee interpretatie van Beyonce's Single Ladies: