Siep de Haan was zelf niet bij de ruzie aanwezig maar heeft destijds een kopie van Jan Ros' politie-aangifte onderschept. Later deed De Haan ook tijdens een Radio 1-uitzending verslag van de ruzie, wederom de indruk wekkend dat hij er zelf bij was geweest.

Het hof veroordeelde Siep de Haan deze week voor smaad tot een geldboete van 350 euro.

'Persoonlijke wraakactie'
In 2005 was De Haan bestuurder van Gay Business Amsterdam (GBA). Tussen GBA en Huffnagel speelde toen een conflict over de organisatie van de Gay Pride. Volgens het hof was er dan ook sprake van een 'persoonlijke wraakactie' van De Haan 'voortgekomen uit het verlies van de monopoliepositie van GBA voor wat betreft de organisatie van de Gay Pride'. Het hof rekent het De Haan aan dat hij uit eigenbelang de goede naam en eer van Huffnagel heeft aangetast en blijkbaar geen mogelijkheid zag om 'de ontwikkelingen rond de organisatie van de Gay Pride op een louter zakelijke, professionele wijze te benaderen'.

Rel Gay Pride
Het is niet de eerste keer dat Siep de Haan op de verkeerde manier zijn punt probeert te maken, ook in 2007 kwam hij in het nieuws toen hij docent Gert Hekma aangaf in de zaak van de 16-min-boot. Volgens de Amsterdamse krant Het Parool was Siep de Haan destijds verantwoordelijk voor de rel rondom de Gay Pride, Gert Hekma en de jongerenboot van de veertienjarige Danny Hoekzema.

'Paranoïde gezeur en gezanik'
Redacteur Marcel Wiegman schreef destijds in de rubriek De Republiek Amsterdam "Deze week is Hekma aangegeven bij burgemeester Job Cohen. Door Siep de Haan, de man die tien jaar verantwoordelijk was voor de grachtentocht van Gay Pride, maar aan de dijk werd gezet toen werkelijk iedereen in de stad misselijk was geworden van zijn paranoïde gezeur en gezanik. Mooie bijeenkomst moet dat zijn geweest. 'Zeg Job, google jij wel eens? Moet je eens de naam Gert Hekma intikken. Je weet niet wat je ziet.' De Haan gooide er ook nog maar even een van zijn befaamde belrondjes langs de media achteraan. 'Zeg, mij moet je er buiten laten hoor, maar....'."

Gay Pride 2010
Begin november werd bekend dat ProGay ook volgend jaar de Gay Pride in Amsterdam weer mag organiseren.Grote concurrent Gay Business Amsterdam had ook een licentie aangevraagd maar vist wederom achter het net. GBA gaf eerder aan een schadevergoeding van 140.000 euro van de gemeente te eisen. De organisatie vindt dat burgemeester Job Cohen in 2007 de vergunning voor de Gay Pride onterecht aan ProGay gaf. Gemeente Amsterdam gaf echter aan tevreden te zijn over de manier waarop de organisatie van de Gay Pride de afgelopen drie jaar verliep.