"Ieder nummer heeft iets weg van een privégesprek of een stuk uit een dagboek" aldus Carey. "Veel van de nummers gaan over specifieke, verschillende periodes uit mijn leven. Anderen zijn weer gebaseerd op films, dingen die me zijn overkomen of die vrienden van me hebben meegemaakt." Op één nummer na schreef en produceerde Carey het hele album samen met The-Dream en Tricky Stewart. Het trio had als doel voor ogen om een soort 'Greatest Hits'-album te maken, maar dan met nieuwe nummers in plaats van hits uit Carey's carrière.

"Ik wilde met mensen samenwerken waarmee ik nummers kon maken die niet klonken als dingen die ik eerder gemaakt had," vertelt Carey. "Ik vind Tricky één van de meest ondergewaardeerde producers van dit moment. Onze samenwerking is me echt heel goed bevallen. En het was ook erg fijn om met The-Dream samen te werken, omdat we allebei heel speels omgingen met songteksten en melodieën, maar we tegelijkertijd ook serieuzer kunnen werken aan nummers met een diepere betekenis. Als The-Dream en ik samen schrijven voel ik me op een bepaalde manier heel erg vrij - al laat ik hem vaak genoeg tot diep in de nacht overwerken totdat 'ie me bijna wat aan zou kunnen doen!"

De huidige single, H.A.T.E.U., is het eerste nummer dat Carey voor het album schreef, en staat voor Having A Typical Emotional Upset. "Het gaat over het moment dat een relatie nét voorbij is en het gevoel van verlies en spijt zichzelf beginnen om te zetten in een soort woede." Het nummer is eigenlijk een eerbetoon aan Minnie Ripperton, een andere zangeres die, net als Carey zelf, veelvuldig zingt in het zogenaamde 'fluitregister'. "Minnie Ripperton heeft me ontzettend beïnvloed qua zangstijl. Eigenlijk is het nogal ironisch dat Minnie's meest bekende nummer Lovin' You heet terwijl mijn eerbeton aan haar zangstijl H.A.T.E.U. heet." Het album waarop Ripperton's Lovin' You verscheen heet ook nog eens Perfect Angel, terwijl Carey's album Memoirs of an Imperfect Angel heet. "Daar kwam ik pas achter toen de titel van mijn album allang vaststond. Het voelt bijna alsof het zo heeft moeten zijn."

Leuk extraatje bij het album is het cd-boekje, dat is vormgegeven als damesblad Elled. Voor de rest van het album artwork reproduceerde Carey een aantal bekende foto's van vroeger, zoals o.a. de albumhoes van het Butterfly-album uit 1997. Ze liet zich opnieuw fotograferen in dezelfde setting en outfit. Een goede gelegenheid voor een potje 'zoek de verschillen'.

Winnen!
Heb je zin in een potje 'zoek de verschillen' met Mariah? Gay.nl mag vijf exemplaren van het nieuwe Mariah Carey album Memoirs of an Imperfect Angel verloten! Mail naar win@gay.nl o.v.v. 'Mariah' en geef antwoord op de volgende vraag:

Op het album staat ook de cover I Want To Know What Love Is. Welke band maakte de originele versie?

Vergeet vooral niet je profielnaam en volledige adres mee te sturen!


Let op: Goldmembers krijgen voorrang! Nog geen Goldmember? Klik hier voor info!