De albumtitel is natuurlijk een referentie naar het nummer Video Killed The Radio Star van de band The Buggles, waar producer Trevor Horn vroeger deel van uitmaakte. Video Killed The Radio Star was in 1981 de állereerste videoclip die op MTV gedraaid werd.

Gladde koortjes
Met Trevor Horn als producer weet je in ieder geval dat je kunt rekenen op héél veel stijkers. Toch fijn dat dat nog kan, in een tijdperk waarin de meeste popmuziek óf uit een computer komt óf qua instrumentatie beperkt blijft tot standaard drums/bas/gitaar-werk. De nieuwe single, You Know Me, is weer een typische allemaal-meezingen-en-al-die-handjes-de-lucht-in Robbie Williams knaller zoals we van hem gewend zijn. Met gladde 'shoo-be-doo-wap-pap'-koortjes erachter, je kent het wel. You Know Me is gebaseerd op Voilà, een oud nummer van Franse zangeres Françoise Hardy (die in 1963 overigens namens Monaco meedeed aan het Eurovisie Songfestival, voor de kenners onder ons).

Opvallend mooi
Het album bevat ook een aantal heerlijk ontspannen nummers, zoals Deceptacon, dat dankzij het gebruik van de toch altijd weer fijne vocoder en de meesterlijke strijkerpartij opvallend mooi klinkt. Voeg daar op het einde een Carpenters-achtig koortje aan toe en je hebt een klein meesterwerkje te pakken. Superblind begint aanvankelijk onheilspellend en rustig nummer, maar krijgt tijdens de refreinen een groter, bombastischer geluid.

Het nummer Blasphemy is geschreven door Guy Chambers, dé man achter andere megahits van Robbie zoals Feel, Rock DJ en Millennium. Ook schreef Chambers samen met Williams de Kylie Minogue nummers Your Disco Needs You, Love Boat en natuurlijk Kylie's duet met Robbie, Kids.

Voetjes van de vloer
Zoals eerder gezegd is Reality Killed The Video Star wat minder electronisch en up-tempo dan Williams' vorige album Rudebox. Nummers als Last Days Of Disco, een soort ode aan de 70s, en het Pet Shop Boys-achtige Difficult For Weirdos weten desalniettemin de voetjes van de vloer te krijgen. Starstruck had zó op een George Michael-album kunnen staan.

Het eerste album dat Williams opnam na zijn verblijf in een ontwenningskliniek, eindigt zoals het ook begon, met het nummer Morning Sun, dat Williams schreef naar aanleiding van het overlijden van Michael Jackson. Morning Sun werkt als een soort kader waarin het hele album geplaatst wordt.

Al met al is het introspectieve Reality Killed The Video Star een album waarop de Britse zanger zijn privéleven én zijn leven als popster nog eens onder de loep neemt. Dat doet hij, mede dankzij Trevor Horn, op een aardige manier, hoewel de teksten hier en daar soms nét iets te 'rijmwoordenboekerig' zijn. Desalniettemin een fijne cd.

MartijnT Goldgift
Het nieuwe album van Robbie, Reality Killed The Video Star, is overal te koop op cd. Maar iedereen die nú Goldmember wordt voor een jaar ontvangt de Robbie-cd thuis. Let op: zolang de voorraad strekt, op=op, weg=weg! Dus wees er snel bij! Een Goldmembership kost € 59,95 (omgerekend nog geen 5 euro per maand). Prima te doen dus!

Wat maakt een Goldmembership ook alweer zo leuk?
  • Altijd al willen weten wie er drie keer per dag op je profiel kijkt maar je nooit aan durft te spreken? Bekijk de laatste 24 bezoekers van je profiel!
  • Weet je even niet meer welke Mariah Carey songtekst jouw diepste gevoelens momenteel het beste weergeeft? Als Goldmember kun je eindeloos variëren met kleuren, lettertypes en –groottes en zelfs met html! Bovendien mag je véél meer foto's plaatsen (50 ipv 15)!
  • Word je om de dag aangesproken door dezelfde persoon die benieuwd is of je vandaag wél met hem wil daten? Gebruik de 'Negeer' knop voor een beetje rust in je leven!
  • Goldmembers maken regelmatig kans op extraatjes! Gastenlijst plekken voor feestjes, cd's en andere hebbedingetjes!)
  • Vind je iemand heel gezellig maar ben je er nog niet helemaal klaar voor om een vriendenverzoekje te sturen? Voeg hem/haar dan toe aan je favorieten! En als het wederzijds is (de ander heeft jou ook als favoriet aangeklikt), dan kun je dat zien. Goldmembers mogen een onbeperkt aantal favorieten kiezen, Lightmembers maximaal 3.
  • Ben je even helemaal de draad kwijt en wil je weten met die je recentelijk berichten hebt uitgewisseld? Je laatste berichten staan op een overzichtelijke pagina gegroepeerd.
  • Heb jij ook geen zin om constant de webcamjongens onder je vriendenlijst te zien of wil je Gay.nl gewoon op kantoor of op een gezamenlijke computer aan kunnen hebben, dan kun je als Goldmember de expliciete pornobanners uitschakelen.
En nog veel meer! Voor nog geen 5 euro per maand heb je al een verguld profiel én de gratis Robbie Williams-cd! Klik hier om je aan te melden!