Sommige gebruikers vertelden ons dat ze bepaalde, compleet onschuldige foto's van zichzelf als 'expliciet' markeerden om er zo voor te zorgen dat hun profiel niet meer zichtbaar is voor mensen die zelf geen Gay.nl-profiel hebben. Dat zette ons aan het denken.

Stel: je hebt een Gay.nl-profiel maar je hebt liever niet dat nieuwsgierige types op je werk/school/sportvereniging dat profiel ook kunnen zien. Of je hebt een extra profiel aangemaakt waarop je, hoe zeg je dat netjes, bepaald geen pasfoto's of gezellige vakantiekiekjes hebt gezet, en je wil dat dat profiel alleen zichtbaar is voor gebruikers die bij dat profiel in je vriendenlijst staan.

Drie 'standjes'
Met die twee voorbeelden in gedachte hebben we een nieuwe optie in 'Mijn profiel' gemaakt. Goldmembers kunnen voor de zichtbaarheid van hun profiel voortaan kiezen uit drie 'standjes': zichtbaar voor iedereen, alleen zichtbaar voor mensen die zijn ingelogd op Gay.nl, of alleen zichtbaar voor mensen in je vriendenlijst.

Let op: je profiel blijft wel altijd gewoon verschijnen in zoekresultaten en in het 'Ken je mij al'-kader op de voorpagina.

'Wis mijn bezoek'
Verder vonden een aantal gebruikers het maar niets dat sinds de lancering van de nieuwe site iedereen ineens de laatste bezoeker van hun profiel kan zien. Stiekemerds! Daarom bieden we Goldmembers nu de mogelijkheid om hun sporen te wissen. Met andere woorden: als jij 15 keer per dag op het profiel van je 'crush' wil kijken zonder dat hij erachter komt, dan kún je voortaan 15 keer per dag op het profiel van je 'crush' kijken zonder dat hij erachter komt!

Hoe gaat het in z'n werk? Heel makkelijk. Wanneer je een profiel bezoekt, klik je op 'Wis mijn bezoek' (het gezellige icoontje met de voetstappen en het rode 'u mag hier niet in!'-bord). Jouw bezoek is dan niet meer zichtbaar op het 'Laatste bezoekers'-overzicht en op het dashboard van degene wiens profiel je hebt bezocht.

Introductieaanbod voor nieuwe Goldmembers
Deze twee nieuwe functies zijn vanaf vandaag beschikbaar voor Goldmembers. Voor gebruikers die nog geen Goldmember zijn hebben we, ter gelegenheid van het winnen van de titel 'Website van het jaar!', een speciaal introductieaanbod: een Goldmembership (per doorlopende incasso) voor een kwartaal, voor maar € 9,95!* Dat komt neer op 11 cent per dag! Klik hier om gebruik te maken van dit tijdelijke aanbod.

* tot wederopzegging, na het eerste kwartaal zal het algemene tarief van € 19,95 tot wederopzegging worden geïncasseerd