"Zaterdag 1 augustus waren we met de Amnestyboot zichtbaar tijdens de Gaypride voor een half miljoen mensen. Veel waardering en repsect hebben we gekregen, gezien de vele positieve reacties van de mensen aan de kant. Vanaf 2010 zullen we helaas niet meer mee mogen varen tijdens de Gaypride. Voor de jaren 2010 - 2016 is door Amnesty Nederland helaas besloten om homorechten GEEN prioriteit meer te geven. Dit betekent concreet dat we niet meer mee mogen varen met een eigen boot tijdens de Gaypride, er geen cases (acties) meer komen waarvoor we in actie kunnen komen en dus geen concrete handtekeningenactie meer hebben etc."

Geen inhoud, geen actie
Verder schreef Tetelepta: "Dit betekent dus dat we nog wel mogen aansluiten bij lgbt-activiteiten, maar totaal zonder inhoud en actie. Op deze manier vinden we dat we geen meerwaarde hebben bij deze activiteiten en is besloten om alle regionale lgbt netwerken op te heffen. Dit geldt ook voor de Amnesty LGBT FNU hyvespagina, deze mogen we onder de naam Amnesty niet verder laten bestaan. Spijtig allemaal maar ik heb geen keuze want ik heb jullie als lgbt-netwerk dan nog weinig te bieden als we inhoudelijk niets meer hebben. Dit jaar was het al vreselijk moeilijk om überhaupt een case uit Londen te krijgen voor de lgbt activiteiten. Per 31 december zal het fnu lgbt netwerk worden opgeheven en de hyvespagina worden verwijderd."

Kritiek
In 1984 kreeg de Nederlandse afdeling van Amnesty ook al kritiek omdat er toen te weinig voor homoseksuele gevangenen werd gedaan. Uiteindelijk duurde het 13 jaar voordat homorechten een onderdeel van Amnesty International werd. En dat is nu dus, in elk geval tot 2016, verleden tijd.