COC Amsterdam zegt Marcouch altijd gestimuleerd en gesteund te hebben in zijn heldere aanpak om homoseksualiteit binnen de moslim gemeenschap te bespreken en de homo-emancipatie aan te pakken. “Emancipatie gaat gepaard met wrijving en verhit debat en dat voelt soms vervelend aan, maar het is wel nodig”, aldus COC Amsterdam.

Marcouch heeft dit volgens het COC Amsterdam voortreffelijk gedaan. Tijdens een PvdA partijbijeenkomst gisteren in Amsterdam Nieuw West heeft COC Amsterdam voorzitter Dennis Boutkan zich duidelijk uitgesproken vóór het lijsttrekkerschap van Marcouch. De belangrijkste reden om dit te doen zijn de aanpak en resultaten in Stadsdeel Slotervaart ten aanzien van de homo-emancipatie. “Dankzij Marcouch is veel in gang gezet, maar het werk is nog lang niet af. Het echte taaie werk van de Slotervaartse homonota moet komende jaren worden gedaan”.

Het benoemen van problemen rond homoseksualiteit was een geweldige start, net zoals het vooropvaren van Marcouch tijdens de Canal Parade deze zomer en de vele discussies over de homo nota. Dat werk moet doorgaan, vindt COC Amsterdam. De organisatie biedt aan om te helpen waar mogelijk: met voorlichting, gesprekken met ouders, imams en jongerenwerkers, publieke debatten en met het versterken van de -sociale- veiligheid voor de roze inwoners van Nieuw West. Homoseksuelen binnen de moslimgemeenschappen, homoseksuele ouderparen met kinderen, homoseksuele jongeren en scholieren, deze groepen hebben allemaal recht op hun eigen vrijheid in Stadsdeel Nieuw West.

Voorzitter Boutkan heeft donderdag kort kennisgemaakt met Baâdoud en hem maandagavond gefeliciteerd met zijn overwinning. Maandagavond is afgesproken binnenkort nader met elkaar kennis te gaan maken. “Er rust een zware verantwoordelijkheid op de schouders van Baâdoud”. COC Amsterdam constateert dat Baâdoud in de derde ronde met een kleine marge heeft gewonnen. “Dat betekent dus dat er veel steun was voor Marcouch en zijn homobeleid. Dit mag niet worden genegeerd in Nieuw West en moet worden terugvertaald in concrete daden om verder te gaan met de homo emancipatie in Stadsdeel Nieuw West”, aldus Dennis Boutkan. “Marcouch heeft iets in gang gezet dat niet gestopt mag worden. 50.000 roze Amsterdammers kijken mee”.