De bedoeling is dat het festival elk jaar door een andere regio van het COC wordt georganiseerd. Het initiatief voor een Lesbian Festival ontstond een paar jaar geleden in Amsterdam, dat het evenement twee keer heeft georganiseerd.

Structureel
In januari 2010 vindt het feest voor de tweede maal in Nijmegen plaats. Bergkamp wil het evenement nu een meer structureel karakter geven. Voor de vijfde editie in 2011 heeft de regio Midden-Nederland zich al gemeld.

Feesten
Het festival duurt drie dagen en bestaat uit culturele evenementen, politieke debatten en natuurlijk ook feesten. "Het hele jaar door worden er grote homofestivals gehouden'', legt Bergkamp uit. "De Gay Pride, Roze Zaterdag. Maar de homoseksuele en biseksuele vrouwen komen er meestal erg bekaaid van af. Die onderdelen zijn er heel marginaal bij geharkt en staan altijd in de schaduw van de evenementen voor homo's."

Volgens Bergkamp is het dus tijd voor een vast festival voor lesbiennes. Het festival, dat plaatsvindt van 15 tot en met 17 januari, wordt dit jaar vooral gefinancierd door de gemeente Nijmegen en het COC Nijmegen.

Kijk hier voor meer informatie.