Hij kwam onlangs in het nieuws omdat autoriteiten in Oeganda, waar nu naar het zogenaamde 'Kill all Gays'wetsvoorstel werd bekeken, o.a. zijn boek hanteren. Het wetsvoorstel had er, in zijn originele vorm, voor moeten zorgen dat homo's de doodstraf konden krijgen en iedereen die homo's hielp hun geaardheid te verbloemen ook op een celstraf van een aantal jaar kon rekenen.

Overigens zijn de doodstraf en de levenslange straf geschrapt uit het Oegandese wetsvoorstel. Het is niet duidelijk welke straffen er nu zullen worden gehanteerd wanneer de wet wordt aangenomen.

Veranderen
Cohen beweert in zijn boeken dat homoseksualiteit iets is dat te veranderen valt en door de jaren heen door zowel omgeving en psychische omstandigheden een 'uitweg' lijkt te zijn voor mannen en jongens. In een van zijn boeken schrijft hij dat factoren als: afwijzing door het andere geslacht, ras, scheiding, dood van ouders, adoptie en religie ervoor zorgen dat 'mannen hun homoseksuele gevoelens achterna gaan'.

Nep-therapeut
Cohen heeft geen enkele licentie en ondanks dat hij zichzelf wel therapeut noemt is hij enkele jaren geleden geschorst door de American Counseling Association. Tijdens het interview heeft hij hier echter een perfecte verklaring voor. De glimlach blijft dan ook de gehele zestien minuten op zijn gezicht. Op den duur krijgt hij het wel benauwd wanneer Maddow hem vraagt naar zijn eigen homoseksuele ervaringen. Naar eigen zeggen voelt hij zich echter alleen aangetrokken tot zijn eigen vrouw en vrouwen in het algemeen. Tijdens zijn studententijd was hij echter openlijk homo en had hij een vriendje. Na jaren van intensieve therapie 'werd' Cohen hetero.

In onderstaande filmpjes is te zien hoe Maddow Cohen's uitspraken vloert, zijn professionaliteit aan de kaak stelt en zijn invloed op de Oegandese wet die homoseksualiteit strafbaar maakt, bespreekt.


Lees ook:
» Zweden strenger voor Oeganda (7) reacties
» Meer protesten tegen Oeganda (14) reacties
» Demonstratie tegen anti-homowetgeving Oeganda (18) reacties
» VS helpt Oeganda met homo's? (21) reacties
» Oeganda: dring homo's niet op (20) reacties
» Oeganda: Homorechten? (13) reacties
» Bezorgd over homo's Oeganda (11) reacties
» Oeganda maakt jacht op homo's (39) reacties
» Krant Oeganda 'out' homo's (39) reacties
» Oeganda weigert homorechten (12) reacties
» Oegandese homofobie... (37) reacties