Pink Christmas begint op 17 december met een bijzondere première. In Bar Arc in de Reguliersdwarsstraat worden om 18.00 uur de eerste documentaires vertoond. Homo’s en lesbiennes uit verschillende Europese landen vertellen over hun kerst en waarom zij dat in Nederland vieren. David vertelt over hoe het is om homo te zijn in Oostenrijk en Joanna uit Polen vertelt over Poolse gebruiken.

Organisator ProGay heeft een uitgebreid programma samengesteld zodat er tijdens de donkere dagen in de hele stad wat te doen is. Op 18 december nemen vijf koren deel aan het eerste Roze Kerst Koren Openlucht Festival (vanaf 19.00 uur in de Reguliersdwarsstraat). Op maandag 21 december vanaf 19.00 uur heten Miss Windy Mills en Sexy Galexy Drag Queens en Drag Kings bezoekers welkom op de schaatsbaan op het Leidseplein. Bezoekers van Pink Christmas krijgen bij Toneelgroep Amsterdam op 22 en 23 december korting op de voorstelling ‘Angels in America’. Op 25 december is er een Evangelische Sing-in in de Keizersgrachtkerk.

In het weekend van 19 en 20 december wordt in de Reguliersdwarsstraat vanaf 13.00 uur de traditionele kerstmarkt georganiseerd. In de straat staan verschillende kraampjes met kerstcadeaus en natuurlijk ontbreekt de warme chocolademelk niet. De massages van Gays&Gadgets Stressed Shoppers Clinic maakt in café April korte metten met eindejaarsstress. Vrijdagavond is er ter hoogte van Arc en Exit een modeshow, gepresenteerd door Miss Pepper Minsky.

Wie het koud heeft, kan in Soho luisteren naar wethouder Carolien Gehrels en Dolly Bellefleur. Zij lezen daar voor aan kinderen van homo- en lesbo-ouders. Later volgen optredens van onder andere het travestie cabaret Naaiatelier de Dekmantel dat je laat lachen, de performers Jet Valk & Alice Verheij en diverse dj’s uit bekende Amsterdamse gay- en lesboclubs. Het volledige programma staat op www.pinkchristmas.nl

Lees ook:
» Pink Christmas een succes (31) reacties
» Pink Christmas van start (30) reacties
» 'Geen dialoog met ProGay' (94) reacties
» Debat over Pink Christmas (18) reacties
» Bezwaar tegen Pink Christmas (34) reacties