Op het lijstje komen uiteenlopende artiesten voor, van The Beatles tot Madonna. Daarnaast zit er tussen de 100 albums ook een groot aantal plaatjes die daadwerkelijk door homoseksuele artiesten zijn gemaakt, zoals Rufus Wainwright, K.D. Lang, Melissa Etheridge, George Michael, Elton john, de Pet Shop Boys, maar ook artiesten die zelf niet gay zijn maar het wel altijd erg goed doen bij de gay luisteraar, zoals Madonna, Cher, Abba, Donna Summer, Diana Ross en Judy Garland. Vooral vrouwen dus!

Op het lijstje komen ook behoorlijk wat albums voor die we op de redactie met enige regelmaat luisteren, zoals Ta-Dah van de Scissor Sisters, Debut van Björk, Little Earthquakes van Tori Amos, Hounds Of Love van Kate Bush, Ray Of Light van Madonna, Purple Rain van Prince & the Revolution, Ingénue van K.D. Lang, World Clique van Deee-Lite, Faith van George Michael (vanochtend nog!) en I Am A Bird Now van Antony & the Johnsons.

Wij missen overigens wel twee artiesten wiens albums altijd behoorlijk gay zijn: Kylie Minogue en Lady GaGa. Maar goed, je kunt niet alles hebben: Lady GaGa is misschien te 'nieuw' en Kylie Minogue is niet zo waanzinnig bekend in Amerika als in Europa. Nóg een klein missertje: het wordt door de redactie 'ironisch' genoemd dat de artiest wiens album op nummer 1 in de lijst staat, David Bowie, zelf niet op mannen valt. We weten niet zo goed wat Bowie heden ten dage tussen de lakens uitspookt, maar in de jaren 70 was de goede man toch behoorlijk biseksueel bezig.

Welke albums missen volgens jullie? En welke horen op deze lijst absoluut niet thuis?

MartijnT