Amsterdam staat de komende weken in het teken van Pink Christmas. Vrijdagavond treden tussen 19.00 en 21.00 uur in de Reguliersdwarsstraat verschillende kerstkoren op, waaronder Dissonant en Nicoline Snaas met haar Christmas Angels. Om 21.00 uur wordt een speciaal voor Pink Christmas gecomponeerde kerstlied ten gehore gebracht. Publiek mag uit volle borst meezingen.

Aanstaande zaterdag en zondag is er in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat een roze kerstmarkt met kraampjes vol christmasgifts. Wie het koud heeft, kan in Soho terecht, waar wethouder Carolien Gehrels en Dolly Bellefleur kinderen voorlezen. Een andere indooractiviteit is een bijzondere voorstelling van Toneelgroep Amsterdam. Op 22 en 23 december krijgen bezoekers van Pink Christmas korting op de voorstelling ‘Angels in America’. Gedurende Pink Christmas zijn er door de hele stad tentoonstellingen, optredens, debatten en een evangelische roze viering op eerste kerstdag. Het volledige programma van het roze kerstfeest is te vinden op www.pinkchristmas.nl.

Op het openluchtpodium in de Reguliersdwarsstraat is zaterdag om 18.00 uur onder andere cabaret van Naaiatelier de Dekmantel. Om 20.00 uur showen aantrekkelijke modellen kleding op de catwalk. De presentatie is in handen van Miss Pepper Minsky en Bart B. Special guest Kelly toont haar toekomstige trouwjurk. NealyGlio zorgt voor een verwarend Latin-optreden. De modeshow is een voorproefje van de Amsterdam/Hollands Next Gay/Lesbian Topmodel-verkiezingen, die tijdens de Amsterdam Gay Pride wordt gehouden.

PinkChristmas is donderdag van start gegaan. ProGay-voorzitter Frank van Dalen riep de gemeente Amsterdam tijdens de openingsreceptie op lid te worden van het Company Pride Platform. “Het gemeentebestuur wil serieus werk maken van sociale acceptatie van homoseksualiteit in deze stad. Het blijkt dat meer dan de helft van de homoseksuelen tegenover hun collega's niet echt open durft te zijn over zijn of haar geaardheid. Leiderschap geef je niet alleen vorm door dingen te roepen, maar vooral ook door het goede voorbeeld te geven. Amsterdam zou als grootste werkgever van de stad er dan ook goed aan doen om lid te worden van het Company Pride Platform.”

Lees ook:
» Amsterdam kleurt roze tijdens Pink Christmas (7) reacties
» Pink Christmas 2009 (0) reacties
» Pink Christmas een succes (31) reacties
» Pink Christmas van start (30) reacties
» 'Geen dialoog met ProGay' (94) reacties