Leider van Christian Voice, Stephen Green, zei: "Het contrast tussen onze politici en die in Oeganda is schrijnend. Een parlementariër in Oeganda probeert de kinderen in zijn land te beschermen en politici in Groot-Brittannië proberen ons op te lichten. Welk land is nou beschaafder in de ogen van God?"

Religieuze waarden
Stephen Green voegde hier aan toe: "Het draait hier om Oeganda als soevereine staat. Laten ze zichzelf overheersen door de westerse wereld of blijven ze dicht bij zichzelf, hun religieuze waarden en de traditionele Afrikaanse 'way-of-life'? Ik hoop het laatste. En ik hoop dat alle westerse homo's, die hun eigen kinderen teniet doen, duidelijk wordt gemaakt dat ze moeten stoppen met hun slechte gedrag."

Christian Voice is tegen abortus, homoseksualiteit, scheidingen en veilige vrijen campagnes. Daarnaast steunt de groep de doodstraf en ontkent ze het bestaan van verkrachting binnen het huwelijk.

Doodstraf
De Oegandese regering wil homoseksualiteit strafbaar maken. In eerste instantie werd er aan levenslang en doodstraf gedacht. Later is de regering daar op teruggekomen en nu wordt de doodstraf waarschijnlijk door levenslange therapie (om homoseksualiteit af te leren) vervangen. Ook vrienden en familie van homo's uit het Afrikaanse land lopen het gevaar om in de gevangenis te belanden als ze hun vrienden en familieleden niet bij de politie aangeven.

Lees ook:
» BBC vraagt: moeten homo's dood? (20) reacties
» Oeganda: geen doodstraf homo's (19) reacties
» 'Geaardheid is te veranderen' (73) reacties
» Zweden strenger voor Oeganda (7) reacties
» Meer protesten tegen Oeganda (14) reacties