Hij vertelde in het programma 5 Jaar Later van Jeroen Pauw dat hij niet ultiem tevreden is met Lieve Paul. "Ik denk dat ik een ander tijdstip wel heel erg ambieer en dan het liefst later op de avond. Ik zou nog graag een dagelijks programma willen maken. Het liefst om een uur of 10 of half 11. Met gasten en dat op Nederland 3. Ik ben ook niet echt iemand die op de primetime zit. Ik wil ook wel dingen doen waarvoor mensen me echt moeten zoeken op televisie. Dan kun je ook over meer grenzen heen gaan. Op primetime moet je rekening houden met kinderen en ouders die kijken. Dan heb je te maken met een enorm ‘moet dat nou’-gevoel. Dan denk je: ik moet door".

Vervanger

Dit jaar kwam er een einde aan zijn succesvolle show Mooi! Weer De Leeuw. De vervanger Lieve Paul wordt tot nu toe minder goed bekeken. "Ik heb onderschat dat je op een tijdstip op zaterdagavond staat waar je al vier jaar lang enorm volgens de verwachting van het publiek een programma maakt. Ik zei: ‘We gaan iets totaal anders doen’. Het is eigenlijk niet echt totaal iets anders geworden. We komen in maart nog dertien weken terug en dan moeten we goed gaan nadenken wat we dan eigenlijk gaan doen.”

Mooi! Weer een jaar

Mooi Weer De Leeuw komt op oudejaarsavond nog één keer terug onder de titel Mooi! Weer een jaar. “Op Oud & Nieuw doen we weer een soort Mooi! Weer De Leeuw. Omdat het leuk is om te doen, maar nu maar één keer per jaar”, aldus Paul de Leeuw.