Allereerst geen nieuwe naam maar een bekende vampier wiens rol alleen maar groter wordt: Pam, de knappe rechterhand van vampiersherrif Eric krijgt eindelijk dat waar ze recht op heeft, een goede lesbische verhaallijn. Volgens bronnen krijgt ze in de serie een relatie met een vrouwelijke tegenspeler. Hopelijk kan Pam door wat romantiek in d'r leven eindelijk het verlies van haar pumps uit aflevering 3 van seizoen 2 verwerken.

Homostel
En dan het nieuwe stel in het dorpje Bontemps: Russel en Talbot. Russel is de homoseksuele 'vampier koning' van Mississippi die komend seizoen verschillende hartige woordjes gaat spreken met o.a. Eric en Sophie-Anne, zijn lesbische tegenpool. Russel heeft een leuk, jong ding als minnaar: Talbot (foto). Talbot is het sarcastische vriendje van Russel en ondanks het feit dat vampieren niet echt into voedsel zijn houdt hij enorm van koken.

Verder komen er nog zo'n tien andere nieuwe acteurs in het fictieve Bontemps terecht. Zo maken we kennis met de ouders van Sam Merlotte, de moeder van Lafayette, een stel nieuwe vampieren en -verrassing- een groepje weerwolfen!

Geen idee wat hierboven nou allemaal verteld is en nog nooit van True Blood gehoord? Lees hier even rustig de Wikipedia-pagina door en kijk hieronder naar een klein voorproefje.