De van oorsprong Russische laarzen, die daar bekend staan als Valenki, gaan al zo'n 300 jaar mee op het Russische platteland. Maar nu zijn de met de hand gemaakte laarzen ook in modeland te vinden.

Russische sloffen
Slovz zijn een soort Russische sok-achtige zakjes van vilt waar je je voet in moet doen. Ze komen in sprankelende kleuren als wit, bruin, lichtbruin en zwart. En als je door de sneeuw wilt baggeren is er een speciaal hoesje dat ervoor zorgt dat je Slovz niet doorweekt raken. En ook voor de creatievelingen is de Slov een uitkomst want je kan de laars zelf, met de schaar, korter maken als je dat wilt. Maarja zo kun je technisch gezien eigenlijk bijna ieder kledingstuk naar eigen inzicht 'aanpassen'. Veel meer is er over deze laars niet te vertellen, foto's zeggen in dit geval veel meer.


Ook zo benieuwd of deze 'comfortabele' schoenen het gaan maken in ons land? Kijk hier naar de website waar je ze ook nog eens kan bestellen (voor 139 euro) als je nu al verkocht bent door bovenstaande foto en omschrijving.

Kijk hieronder naar een commercial die Victoria Koblenko heeft gemaakt voor het merk.