De voorzichtige toenadering die de ChristenUnie zoekt bij homo's is nieuw en onverwacht. Anderhalf jaar geleden nog stapte Yvette Lont op omdat zij beweerde dat praktiserende homo's geen bestuursfuncties mogen uitoefenen binnen de ChristenUnie.

Brokeback Mountain
Die dagen lijken voorbij te zijn, Hugo Scherff liet tijdens een interview met de Telegraaf zelfs, een beetje knullig, weten de dvd van Brokeback Mountain in zijn kast te hebben staan. Het is volgens hem vooral de onwetendheid die leidt tot ongenuanceerde inzichten over homo's.

"Onbekend maakt onbemind. Yvette Lont is niet voor niks uit de partij vertrokken. De ongenuanceerde manier waarop zij erover sprak, is niet hoe de ChristenUnie er over denkt.

Bestaat niet
Zo ken ik verhalen van de homo-organisatie COC die voorlichting geeft op middelbare scholen. Dan blijkt dat scholieren er niks van af weten. De mensen van het COC krijgen commentaar dat er toch pilletjes voor zijn. Dat soort uitspraken zijn zorgelijk. Of er wordt geroepen dat het niet bestaat in 'hun' kringen. Die onwetendheid draagt onder andere bij aan geweld. Daar willen we tegen optreden".

Wel geeft hij toe dat discussie nog altijd gevoelig ligt binnen de CU, vooral als het gaat om het daadwerkelijk 'iets' doen met je homoseksualiteit. "Binnen de partij wordt er verschillend over gedacht."

Geen gay capital
De Gay Games, daar heeft Scherff niks op tegen. Maar het streven naar een zogenaamde gay capital vindt hij niet heel slim. "uist dan schrik je mensen af. Je geeft als homo de indruk dat het kennelijk normaal is om halfnaakt door de grachten te springen. Dat is funest voor homo's die zich best kenbaar willen maken, maar zich niet op dezelfde wijze willen manifesteren. Wij balen erg van die jaarlijkse Gay Pride. Als ik me in de zomer zo zou gedragen als die mensen op de boten, dan zou ik een bekeuring krijgen."

Ook de manier waarop zijn collega Ahmed Marcouch homoseksualiteit wil laten inburgeren in stadsdeel Slotervaart, vindt Scherff niet slim. "Wat hij doet is provocatie. Juist in die wijken waar het zo gevoelig ligt, moet je er voorzichtig mee omspringen. Voordat je het weet, wordt daar gedacht: 'Daar heb je die homo's weer die zich zo raar gedragen'."

Lees ook:
» CU: nog steeds geen lesbo welkom (34) reacties
» Roelof | Frustrerend (27) reacties
» Petitie tegen wettelijke homodiscriminatie van start (31) reacties
» 'Balkenende voedt homohaat' (36) reacties
» Marcouch daagt Rouvoet uit voor Pride (37) reacties
» Lont toch vervolgd? (70) reacties
» COC boos op Lont (107) reacties
» Homonetwerk ChristenUnie (45) reacties
» Geen 'homo' in programma CU (45) reacties
» CU'er weg vanwege geaardheid (86) reacties
» CU laat 'homohuwelijk' met rust (50) reacties
» Lont komt met eigen partij (77) reacties