Scherff liet in de Telegraaf weten enorm te balen van de Gay Pride in Amsterdam. ‘Als ik me in de zomer zo zou gedragen als die mensen op de boten, dan zou ik een bekeuring krijgen’. Ook ziet Scherff niets in plannen om van Amsterdam een Gay Capital te maken.

‘Twee jaar geleden vond de ChristenUnie nog dat homo’s geestelijk dood waren. Nu mag homoseksualiteit zichtbaar zijn, maar alleen als dat volgens de regels van de ChristenUnie gebeurt. Dat is bekrompen en niet van deze tijd.’, aldus ProGay-voorzitter van Dalen.

ProGay heeft Scherff uitgenodigd zitting te nemen in de jury voor de botenparade. ‘Dan kan hij met eigen ogen de enorme diversiteit van de homogemeenschap zien. Of de blijheid van de mensen dat ze openlijk zichzelf kunnen zijn. En als hij iets ziet wat de wet verbiedt, mag hij zelfs een bekeuring uitschrijven. Al zal hij daarin teleurgesteld raken.', zo voorspelt van Dalen. 'Ook is de botenparade goed voor de emancipatie. Ik denk dan aan de trouwboot met burgemeester Cohen, de protestboten tegen antihomoseksueel geweld en natuurlijk de christenen die sinds kort meevaren met afgelopen jaar zelfs het CDA.’

Toch is van Dalen niet overtuigd dat de uitnodiging zal worden geaccepteerd. ‘Helaas is mijn ervaring met de ChristenUnie in de afgelopen jaren dat ze de uitgestoken hand keer op keer afwijzen’.

De Amsterdam Gay Pride vindt dit jaar plaats van 1 augustus tot en met 8 augustus met de wereld beroemde botenparade op zaterdag 7 augustus.

Lees ook:
» Scherff (CU) over homoseksualiteit (0) reacties