Als je als homo voor de eerste keer of keren seks hebt, ben je enorm aan het ontdekken. Alles waar je ooit van had gedroomd, maar nooit durfde te doen wegens taboes en reacties uit je omgeving, kun je eindelijk proberen nu je de moed hebt verzameld om met een man of jongen het bed in te duiken.

Wanneer twee mannen het bed delen, bestaan er weinig tot geen grenzen aan wat er te beleven valt. Van een simpele, doch lekkere, gezamenlijke ruk (ofwel wederzijdse masturbatie) tot volledige anale seks en het hele scala beyond anale seks, waar sommigen zich graag aan wagen en anderen liever niet in de buurt komen. 'Niets moet, alles mag' is een vaak uitgesproken zin, en die regel lijken veel homo’s ook na te leven. Van seks moet je genieten, en het maakt niet uit hoe.

Weet je nog hoe je als homo voor de eerste keren anale seks had en erachter kwam of je top (actieve neuker) bottom (geneukte, soms aangevuld met het woordje 'power' ervoor) of versatile (zie Robbert Jan: Bottom jij of bottom ik?). Dat was wellicht een pijnlijke, of lekkere ontdekkingstocht. De uitkomst weet je nu (of misschien nog niet) en gebruik je in je eigen voordeel tijdens de seks: de meeste bottoms vinden toppen weinig interessant, en de meeste tops worden liever niet van achteren bezocht. Het is fijn dat je als beginnende ontdekkende homo de kans hebt gekregen hier achter te komen.

Hier komt voor hetero’s dan ook de aap uit de mouw.

Waar het voor homo’s volkomen logisch is dat je erachter moet komen welke vorm van penetratie voor jou het prettigst is, is dit voor hetero’s uit den boze. Wegens de heersende taboe- en machosfeer is het voor een heterojongen totaal geen optie om zich te laten neuken (op een aantal vrijgevochten, sexually liberal, open minded levensgenieters na dan). Een hetero neukt, een hetero is top, en dat is dat, daar worden geen vragen meer over gesteld. Maar als het zo is dat ongeveer de helft van de homojongens het gewoon niet lekker vindt om te neuken, dan kan je mij niet wijs maken dat alle heterojongens dat wél vinden. Het is namelijk niet alleen een kwestie van psychologische geilheid, maar ook gewoon het fysieke gevoel dat je wel of niet aan moet staan. Fysiek verschillen we namelijk niet zoveel.

Ergo: een groot deel van de heterojongens en mannen op deze wereld gedraagt zich wegens huidige normen als top terwijl ze eigenlijk bottom zijn. Hierdoor genieten ze niet ten volste van de seks die zij hebben, maar wegens het gebrek aan een ontdekkingsreis door de wereld van penetratie in al haar vormen, denken ze dat het zo hoort en zullen ze genoegen nemen met wat ze hebben, ze wéten immers niet beter. Zonde.