Met de actie willen de ondernemers ook hun gasten de gelegenheid geven om bij te dragen aan hulp in Haïti. Initiatiefnemer van de actie is de winkeliersvereniging Fashion & Museum District. Deelnemende winkels zijn zaterdag te herkennen aan een poster op de deur.Bijdrage

"De winkeliers uit onze buurt vinden het heel belangrijk om een bijdrage te leveren. Na de verschrikkingen in Haïti heeft iedereen de verantwoordelijkheid om op eigen wijze iets te doen. We willen dat op deze manier doen en onze winkelende bezoekers hiermee een kans bieden om ook hun steentje bij te dragen. We hopen met deze actie ook het beeld weg te nemen dat alles in onze buurt draait om glitter and glamour. Ook wij als ondernemers laten ons hart spreken na zo'n schokkende gebeurtenis", aldus Edward de Jonge Urbach, voorzitter van winkeliersvereniging Fashion & Museum District in Amsterdam.

Inzamelingsacties
Op donderdag 21 januari wordt er ook op tv en radio een grootse inzamelingsactie voor Haiti georganiseerd. Rond het middaguur staat de teller al op 10,6 miljoen die opgehaald is. Dat is gemeld op Radio 555. De uitzending, die op radio 2, 3FM, de Wereldomroep en vier commerciele zenders te horen is begon om 6.00 en gaat door tot 21.00. Vanaf 20.30 is er ook op tv een inzamelingsactie te zien. Minister Koenders heeft aangegeven het ingezamelde bedrag te zullen verdubbelen.

Vorige week zijn er al 50.000 doden geborgen in Haïti. Er wordt geschat dat het totale dodental boven de 200.000 uit zou kunnen komen.