Het kantoor van Vogue komt vooral over als een grote bijenkorf waarbij honderden werkbijen rennen om hun koningin blij te maken en te houden. Maar echt blij wordt ‘koningin’ Anna Wintour nooit; de keren dat ze (glim)lacht tijdens de documentaire zijn op één hand te tellen. Dat Wintour niet over zich heen laat lopen wisten we al dankzij de film The Devil Wears Prada, waarvan de hoofdpersoon op Wintour gebaseerd werd.

De persoon die in The September Issue de meeste moeite lijkt te hebben met de ‘zweep erover’-methode van Wintour is Grace Coddington, voormalig fotomodel en huidige creative director van het blad. Zij moet machteloos toekijken hoe prachtige foto’s die tienduizenden dollars hebben gekost, uit het blad worden geschrapt ‘omdat ze niet bij de sfeer van het artikel passen’.

Hoogtepunten van de film zijn toch wel de korte momenten waarop ijsprinses Wintour zich van een kwetsbare kant laat zien, terwijl ze praat over haar jeugd en wanneer haar dochter haar tussen neus en lippen meedeelt dat zij een toekomst bij Vogue niet ziet zitten.

MartijnTGoldgift
De dvd van The September Issue is vanaf nu overal verkrijgbaar. Maar iedereen die nú Goldmember wordt voor een jaar ontvangt de September Issue-dvd gratis en voor niks thuis. Let op: zolang de voorraad strekt, op=op, weg=weg! Dus wees er snel bij! Een Goldmembership kost € 59,95 (omgerekend nog geen 5 euro per maand). Prima te doen dus!

Wat maakt een Goldmembership ook alweer zo leuk?
  • Altijd al willen weten wie er drie keer per dag op je profiel kijkt maar je nooit aan durft te spreken? Bekijk de laatste 24 bezoekers van je profiel!
  • Weet je even niet meer welke Mariah Carey songtekst jouw diepste gevoelens momenteel het beste weergeeft? Als Goldmember kun je eindeloos variëren met kleuren, lettertypes en –groottes en zelfs met html! Bovendien mag je véél meer foto's plaatsen (50 ipv 15)!
  • Word je om de dag aangesproken door dezelfde persoon die benieuwd is of je vandaag wél met hem wil daten? Gebruik de 'Negeer' knop voor een beetje rust in je leven!
  • Goldmembers maken regelmatig kans op extraatjes! Gastenlijst plekken voor feestjes, cd's en andere hebbedingetjes!)
  • Vind je iemand heel gezellig maar ben je er nog niet helemaal klaar voor om een vriendenverzoekje te sturen? Voeg hem/haar dan toe aan je favorieten! En als het wederzijds is (de ander heeft jou ook als favoriet aangeklikt), dan kun je dat zien. Goldmembers mogen een onbeperkt aantal favorieten kiezen, Lightmembers maximaal 3.
  • Ben je even helemaal de draad kwijt en wil je weten met die je recentelijk berichten hebt uitgewisseld? Je laatste berichten staan op een overzichtelijke pagina gegroepeerd.
  • Heb jij ook geen zin om constant de webcamjongens onder je vriendenlijst te zien of wil je Gay.nl gewoon op kantoor of op een gezamenlijke computer aan kunnen hebben, dan kun je als Goldmember de expliciete pornobanners uitschakelen.
En nog veel meer! Voor nog geen 5 euro per maand heb je al een verguld profiel én de gratis September Issue-dvd! Klik hier om je aan te melden!