Vinzzent (coach: Grad Damen)
Vinzzent (33) is de enige mannelijke kandidaat. Zijn versie van Vader Abraham’s ‘Ik ben Verliefd (Sjalali)’, het nummer dat iedere kandidaat moet gaan uitvoeren, blijft dicht bij het origineel zitten. ‘De vrolijke muziek past bij mij. Ik heb het alleen iets meer uptempo gemaakt en een eigen sound gegeven. Ik vind het moeilijk te omschrijven hoe die eigen sound klinkt’, zegt Vinzzent.

Met zijn 33 jaar is Vinzzent niet bepaald meer een talent te noemen. Hij trad op tijdens Tros muziekfeesten en zat eerder in een uitzending van Paul de Leeuw. ‘Ik vind mijn leeftijd een voordeel. Ik heb meer ervaring’. Hij hoopt de steun van homo’s te krijgen maar, zegt hij, ‘ik blijf mezelf’. Wij kijken in ieder geval nu al uit naar het optreden van Vinzzent op 7 februari.

Marlous (coach: Corry Konings)
Marlous (21) heeft meer ervaring dan haar leeftijd doet vermoeden. Ze bereikte de laatste 80 bij Idols en bracht onlangs haar nieuwe single ‘Ik spreid nu mijn vleugels uit’ uit. ‘Dankzij Idols ben ik gewend om voor camera’s te staan’.

Marlous valt tijdens de presentatie meteen op vanwege haar hoeveelheid make-up. Belooft dit ook een uitbundige choreografie en kledingkeuze? ‘Het moet bij het liedje passen, we gaan er over nadenken tijdens het opnemen van het liedje’, zegt Marlous. Corry Konings, de begeleider van Marlous, heeft veel vertrouwen in haar protegé: ‘Ze heeft een goede uitstraling, een goede stem en er zit pit in!’.

Sieneke (coach: Marianne Weber)
Sieneke (17) is de jongste kandidaat.’Het nummer oubollig? Nee hoor, ik vind het een jong en vooral fris nummer. En het songfestival is ook wel een beetje voor jongeren, dus ik denk dat ik dat goed kan vertolken.’

Marianne Weber is lyrisch over haar kandidaat. ‘Toen ik Sieneke voor het eerst hoorde zingen, raakte ze me in m’n hart. Ik wilde meteen meer over haar weten en kijken wat ik voor haar kon doen.' Wij zijn het met Marianne eens, Sieneke heeft de mooiste stem. Nu afwachten of haar uitstraling sterk genoeg is voor de glitter en glamour van het Songfestival.

Peggy Mays (coach: Albert West)
Hoewel haar begeleider Albert West in het buitenland zat, kon Peggy (20) prima haar mannetje staan op de presentatie. Bij ons scoorde ze vooral punten door op de vraag of ze niet te jong is, te antwoorden dat Sandra Kim veertien was toen ze met ‘J’aime La Vie’ het songfestival won. Ze heeft niet veel ervaring maar ze won op achtjarige leeftijd voor een bomvolle kerk de harten van de kerkgangers toen ze tijdens haar communie een lied ten gehore bracht. Inmiddels heeft ze haar single ‘De liefde van mijn leven’ uitgebracht.

‘Ik vind het liedje tijdloos, een mooi nummer’, zegt Peggy, die ook de harten van de homo’s hoopt te veroveren. ‘Hoe meer mensen achter het liedje staan, hoe beter. Dus ook de gaycommunity. Ik hoop dat ik hun aanspreek, ik heb in elk geval veel homovrienden’.

Loekz (coach: Frans Bauer)
Doordat ze de afgelopen nacht in de studio hun versie van Sjalali opgenomen hebben, konden de girls van meidengroep Loekz niet aanwezig zijn. Wij vonden het een slap excuus en een beetje respectloos tegenover de andere kandidaten. Coach Frans Bauer was er wel en was razend enthousiast over het eindresultaat en liet het ons op z’n iPhone horen. ‘Vind je het niet mooi geworden?! We hebben het een stuk eigentijdser gemaakt met een strakke beat en een zomerse klank. Daarnaast zijn we ook bezig met de choreografie zodat er straks echt iets staat’, zegt Frans.

De volkszanger sluit niet uit zelf ooit nog eens deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival: ‘Ik heb het altijd uitgesloten, maar als ik dit zo zie lijkt het me toch wel erg leuk. Wie weet.’Op 7 februari zendt de Tros het Nationaal Songfestival uit. Hier krijgt elk van de vier juryleden 1/5de stem. De stem die overblijft is voor het publiek in de zaal. Vader Abraham zal niet plaatsnemen in de jury, maar bij een gelijke stand bepaalt hij wie er naar Oslo mag.

KS