Op de nieuwjaarsborrel van het COC sprak Boomsma over het werken voor de EO en de KRO. ‘Het was erg goed om ergens voor te strijden binnen de EO, maar het enthousiasme van de KRO is geweldig. Het eerste programma dat ik voor ze maak, gaat over homo’s die nog uit de kast moeten komen’,zegt Boomsma. Naast Boomsma kreeg ook De Remonstrantse Broederschap een Bob Angelo-penning.

De Remonstrantse Broederschap is een christelijke tak die geen onderscheid maakt tussen homo of hetero. ‘Wij zwichten niet onder het juk van Rome of voor de druk van de bible belt’, sprak een afgezant van de ‘Remo’s’. Boomsma zei in gesprek met Gay.nl het ook eens te zijn met de prijs voor De Remonstrants Broederschap: ‘Het is mooi dat vanuit de homogemeenschap waardering voor Christelijke initiatieven komt’.

Tijdens zijn toespraak pleitte minister Plasterk voor het openlijk anders kunnen zijn. ‘Je moet met een leren broek door de Reguliers kunnen lopen, of een hoofddoek kunnen dragen als je daar zelf voor kiest. Het moet ons verheugen dat een ander anders is. We hebben niet om het leven gevraagd, we weten niet of het leven zin heeft en als je terugkijkt moet je je leven geleefd kunnen hebben zoals je dat wilde’, sprak de minister.

In overige toespraken beloofde het COC het komende jaar voor de ‘vergeten groep’ lesbische en biseksuele vrouwen te gaan strijden. Wouter Neerings deed een beroep op de gehele gemeenschap om samen met het COC te strijden voor emancipatie en een afname van homofoob geweld: ‘We kunnen er iets aan doen. Samen, met elkaar’.

Eerdere winnaars van de Bob Angelo-penning zijn onder andere Paul de Leeuw, stichting Pann, John Blankenstein en pater Van Kilsdonk. Het COC stelde de Bob Angelo Penning in 1991 in om personen of organisaties te eren die zich op bijzondere wijze verdienstelijk maken voor de emancipatie van homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders.

KS