De burgemeester noemt de Gay Pride een ‘daad van de Duivel’ en vergelijkt de ‘propaganda voor de zogenaamde gelijkgeslachtelijke liefde’ met ‘sociale plagen’ zoals drugsmisbruik en vreemdelingenhaat.

Burgemeester Loezjkov vindt dat het ‘de hoogste tijd’ is deze ‘sociale plagen’ aan te pakken met de gecombineerde macht van justitie en de wet, in plaatst van ‘te spreken over mensenrechten’. ‘We hebben een soort sociale zweepslag nodig, geen liberale vruchtentaart’.

De burgemeester zegt dat er al jaren internationale druk op hem wordt uitgeoefend om het houden van een Gay Pride in zijn stad toe te laten. ‘We hebben het houden van zo’n Gay Pride – een duivelse daad – steeds verboden en dat zullen we ook in de toekomst blijven doen. Laat iedereen beseffen dat dit een keihard gegeven is’.

Maar volgens Moskou Pride-organisator Nikolaj Aleksejev is het enige gegeven dat de Gay Pride op 29 mei a.s. gewoon doorgaat, want dat is een recht dat gebaseerd is op het Europese Handvest voor de Rechten van de Mens. Tal van bekende politici en (homo)mensenrechtenactivisten zouden hem al toegezegd hebben eind mei aanwezig te zijn.

bron: UK Gay News  / COC