Begin 2008 richtte Nanda Zwart een hyves op tegen homohaat (http://stophomohaat.hyves.nl). Nanda – zelf moeder van 2 homozonen – wilde hiermee een signaal afgeven tegen de in haar ogen afkalvende tolerantie en acceptatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. In 2009 resulteerde dit in het oprichten van The Pink Foundation, om meer en beter de doelgroep van dienst te kunnen zijn.

Het doel van de actie is om de liefde te betogen in het algemeen en van lesbische, homo- en biseksuele mensen en transgenders in het bijzonder.

Iedereen – ongeacht geaardheid – kan aan de betoging deelnemen. Deelnemers worden gevraagd zich te verzamelen op het centraal station in Den Haag om 13.30 uur. Gekleed in rood en/of wit zal men naar het Binnenhof lopen waar het de bedoeling is om minister Ronald Plasterk een symbolisch Valentijnsgeschenk te overhandigen.

Het is volgens de organisatie nadrukkelijk niet de bedoeling om er een flamboyante, extravagante optocht van te maken á la de Gaypride. ‘Niets ten nadele van de Gaypride, maar onze insteek is een andere. De gemiddelde doorsneehomo moet volgens ons beeldbepalend zijn en dat heeft weinig te maken met glitters, veren en latex’, aldus Hans de Vries van de organisatie.

KS