---update zaterdag 30-01-2010---

Verdachte Aps heeft zichzelf gemeld bij Amsterdamse tv-zender AT5. Daar weerspreekt hij dat het ging om homofoob geweld.

'Ik snap niet waarom ze zeggen dat het om homofoob geweld gaat. Die man was zelf hetero en ik haat geen homo’s. Ik ken zelf veel homomensen en ik wil met niemand problemen hebben. Ik wist ook dat die man geen homo was want hij deed geen homo-achtige dingen. Deze man was erop uit ruzie te zoeken met deze mensen. Het was geen mishandeling maar een gevecht', zegt de verdachte.

'Ik ga contact opnemen met onze wijkagent. Dat is niet iemand die me meteen de cel in gooit, maar iemand die me begrijpt. Ik luister naar wat hij te zeggen heeft en wat m’n advocaat gaat zeggen, en dan weet ik precies wat ik moet gaan doen'.

---dinsdag 26-01-2010---
De 50-jarige man staat maandag om 22.00 uur voor het pand aan de Spuistraat in Amsterdam, waarin onder meer Gay&Gadgets is gevestigd. Daar wordt hij door twee jongens aangesproken dat hij ‘moet oprotten’ en hij krijgt ondermeer een duw. Als de jongens merken dat hij het alarmnummer 112 belt, komen ze terug en vallen ze hem fysiek verder aan. Naast rake klappen wordt de man als hij op de grond ligt geschopt en geslagen.

Hoewel de 50-jarige man zich weerbaar opstelde is hij met diverse verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. Hij maakt het naar omstandigheden goed en kan naar verwachting vandaag of morgen naar huis.

Frank van Dalen, voorzitter ProGay en VVD-kandidaat gemeenteraadslid, reageert geschokt. 'Al tijden vragen we ook de gemeente om extra cameratoezicht. Nu meer dan een jaar later hangen de beloofde camera’s nog steeds niet op die plekken waar veel homo’s aanwezig zijn. En ondertussen worden mensen lastig gevallen of in elkaar geslagen als het vermoeden is dat ze homoseksueel zijn. Dit afschuwelijke incident laat zien waarom camera’s zo belangrijk zijn. Hopelijk helpen de beelden de daders op te sporen.’

Zie hier de beelden van frankvandalen.nl :