In maart van 2008 werd echter haar man Jason Rae dood gevonden; hij is omgekomen door een overdosis methadon en alcohol. Dat heeft toch duidelijk een deuk opgeleverd in het onbezorgde gevoel van de 30-jarige Britse zangeres. Niet leuk voor haar, maar artiesten maken dus wel hun beste werk als ze grote tegenslagen moeten verwerken. Op het nummer Are You Here, geschreven toen Corinne's ex worstelde met een drugsprobleem, lijkt ze hem te vragen of de jongen die ze ooit leerde kennen 'er' nog wel is. Op de eerste single I'd Do It All Again laat de zangeres vervolgens weten dat de dieptepunten van het stel niet opwegen tegen de hoogtepunten.

Smachtend
Op Feels Like The First Time is, net als op Enchantment van haar debuutalbum, een smachtende Corinne te horen. Het album bevat tenslotte nog een aantal hoopvolle 'we moeten toch verder'-nummers, waarmee The Sea een prachtig persoonlijk en intiem beeld schetst van wat er allemaal in het hoofd van Bailey Rae moet zijn omgegaan.

MartijnTGoldgift
Het nieuwe album van Corinne Bailey Rae, The Sea, is vanaf vrijdag in de winkel verkrijgbaar. Maar iedereen die nú Goldmember wordt voor een jaar ontvangt het Corinne-album thuis. Let op: zolang de voorraad strekt, op=op, weg=weg! Dus wees er snel bij! Een Goldmembership kost € 59,95 (omgerekend nog geen 5 euro per maand). Prima te doen dus!

Wat maakt een Goldmembership ook alweer zo leuk?
  • Altijd al willen weten wie er drie keer per dag op je profiel kijkt maar je nooit aan durft te spreken? Bekijk de laatste 24 bezoekers van je profiel!
  • Weet je even niet meer welke Mariah Carey songtekst jouw diepste gevoelens momenteel het beste weergeeft? Als Goldmember kun je eindeloos variëren met kleuren, lettertypes en –groottes en zelfs met html! Bovendien mag je véél meer foto's plaatsen (50 ipv 15)!
  • Word je om de dag aangesproken door dezelfde persoon die benieuwd is of je vandaag wél met hem wil daten? Gebruik de 'Negeer' knop voor een beetje rust in je leven!
  • Goldmembers maken regelmatig kans op extraatjes! Gastenlijst plekken voor feestjes, cd's en andere hebbedingetjes!)
  • Vind je iemand heel gezellig maar ben je er nog niet helemaal klaar voor om een vriendenverzoekje te sturen? Voeg hem/haar dan toe aan je favorieten! En als het wederzijds is (de ander heeft jou ook als favoriet aangeklikt), dan kun je dat zien. Goldmembers mogen een onbeperkt aantal favorieten kiezen, Lightmembers maximaal 3.
  • Ben je even helemaal de draad kwijt en wil je weten met die je recentelijk berichten hebt uitgewisseld? Je laatste berichten staan op een overzichtelijke pagina gegroepeerd.
  • Heb jij ook geen zin om constant de webcamjongens onder je vriendenlijst te zien of wil je Gay.nl gewoon op kantoor of op een gezamenlijke computer aan kunnen hebben, dan kun je als Goldmember de expliciete pornobanners uitschakelen.
En nog veel meer! Voor nog geen 5 euro per maand heb je al een verguld profiel én de gratis Corinne Bailey Rae-cd! Klik hier om je aan te melden!